Vill ni följa med på en liten rundvandring på Mandara spa ombord på Norwegian Epic som jag nyligen besökte? Tänkte väl det 🙂 . Here we go…

sparepan

Först får man checka in i spareceptionen på däck 14. Här köper man ett veckopass för 199 USD för att ha tillträde till spat, men i mån av plats kan de även släppa dagpass för 30 USD. När man lämnat in sin hyttnyckel får man ett annat kort till skåpen i omklädningsrummet.

handdukar

Allt är prydligt och välordnat och handdukarna ligger i välvikta högar. Här finns också badrockar, hårfön och schampo och duschcrème i duscharna.

dambastu

Redan i omklädningsrummet har man två bastur att välja på; en ångbastu och en torrbastu. Den torra varianten hade en mild värme på bara 60 grader vilket var ganska skönt då jag kunde sitta länge istället och njuta av den fina utsikten över havet.

Hälsokryssning med Norwegian Epic av Heidi Rovén. Mandara Spa.

När man kommer ut i det område som brukar kallas ”thermal suite” har man ännu fler bastur att välja på; en till med ånga, en finsk det vill säga het och ett sanarium det vill säga en torr bastu med mildare värme.

hydroterapipool

I den stora hydraterapipoolen finns fem ”stationer” med olika slags jetstrålar, både under och över vattnet. Gör man det ordentligt, länge och rätt är det faktiskt en väldigt effektiv massage och cirkulationshöjare. I anslutning finns också en jacuzzi.

spaterrassen

När man bastat och badat kan man sitta skönt och dricka en kopp te eller vatten, eller sträcka ut sig i någon av de många vilsängarna eller uppvärmda keramiska bänkarna. Bäst är spaterrassen med ett fåtal sängar och läckra cabanaliknande soffbäddar där man allra helst sträcker ut sig i kvällssolen och bara kopplar av!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier