torekov-hotell-02

Konsten att bara vara, behärskar du den? Är man som mig van vid att ständigt göra och uppleva kan det vara svårt, jag får ständigt öva, och passade därför på när vi var på Torekov Hotell. När vi checkat in på vårt trivsamma rum i mörka träslag och med egen terrass begav vi oss till utomhuspoolen. Sommartid är det nämligen här allting kretsar på Torekov Hotell, runt deras poolterrass.

karlssons-gold-peach

Restaurangen öppnar upp mot borden utomhus under parasollen som övergår i loungesoffor och närmast poolen några läckra dagbäddar med fladdrande tak. En utomhusbar finns också, tyvärr var den aldrig bemannad när vi var där men det kan förstås ha haft ett göra med att det var rätt lugnt i början av veckan. Bredvid baren står en cabanaliknande vrå med massagebädd; till hälften reklampelare, till hälften i praktik. Och så längst bort mot gräsytorna (där vissa träningspass även hålls); en pool.

torekov-hotell-04

Här bänkade vi oss i varsin solstol och njöt av de sista sköna soltimmarna på dagen, småpratade och beställde från baren; jag en fruktsmoothie och mannen en ”potatisdrink” som han beskrev den själv; den lokalpräglade ”Bjäre Peach Gold” – fantastiskt god, deras bartender (tillika hovmästare) med det passande namnet Bengt Bergvin var fenomenal.

torekov-hotell-03

När solen gick i moln och värmen avtog förflyttade vi oss ner i den varma japanska källan som också finns på deras spaterrass intill. Här njöt vi länge innan vi förflyttade oss igen, denna gång in i spaavdelningen. För den hotellgäst som har bokat spapaket är det fritt att vistas i spat fram till klockan 22 vilket kändes riktigt lyxigt. Dessutom hade vi hela spat för oss själva, jag antar att alla andra var och bytte om inför middagen. Men eftersom jag övade på att bara vara lät jag mig glömma tiden och fortsatte att njuta…av avslappnande ångbad, bad i den varma inomhuspoolen, svalkande dopp liksom frukt, nötter, vatten och torrt bastubad med utsikt över Kattegatt!

Att det sedan blev ont om tid att göra sig i ordning inför middagen fick det vara värt – hur ofta har man ett spa helt för sig själv? Det var riktiga guldtimmar och en underbar start på vistelsen. Ibland är den bästa investeringen i sig själv och sitt eget välmående just att; bara vara!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier