Torekov – badrockarnas by

torekov-badrock

Torekov är en liten mysig hamnort längst ut på Bjärehalvön. Oansenlig kan tyckas vid första anblick där ortsborna ses gå gatorna fram, på väg till eller från badpiren i sina luggslitna badrockar. Men inget kunde vara mer fel. Det är här rika bankdirektörer och förmögna företagare har sina sommarhus, gärna ärvda i generationer. Och de där badrockarna är också ärvda, det är nämligen grejen i Torekov – liksom Båstad – man ska gå och bada i en välsliten badrock som signalerar att man inte bara är på besök utan hör hemma här bland sommarhusen i mångmiljonklassen.

På väg in i byn syns skylten Torekov Hotell, som är ett charmigt litet hotell i gruppen Scandinavian Resorts. Här är badrockarna nya och fluffiga och av eventuell tillhörighetssnobberi märks inte ett spår. Hit är alla välkomna att bara vara, det är nämligen deras slogan och ledord. För att hjälpa sina gäster att varva ner erbjuder man bland annat cykel- och vandringspaket i den vackra naturen runtikring men de har också ett litet spa med bastur, bad och behandlingar.

Hit har vi kommit om somrarna i många år. I tisdags checkade vi in igen för ett dygns test av avslappningsfaktorn och deras spa med tillhörande hotellfaciliteter. Vi hängde vid den populära poolen, åt och drack, njöt i spat och av behandlingar samt såg en modeshow innan det var dags att lämna Torekov för denna gång. I de kommande inläggen berättar jag mer om våra upplevelser!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier