Bistron på Torekov Hotell

torekov-hotell-bistro-5

Vi har ätit på Torekov Hotell många gånger men nu när vi nyligen var tillbaka var det ett bra tag sedan. Jag minns först gångerna hur vi njöt och imponerades, hur det dalade någon gång därefter, sedan lyfte smakmässigt men sjönk upplevelsemässigt (en gång då skaldjursgrytan krävde mer jobb än den gav energi… ALLA skal satt kvar, och bordet var så litet att vi – själva- fick ställa grytorna på golvet för att få plats att äta).

Sparris med löjrom, ägg och smöremulsion
Sparris med löjrom, ägg och smöremulsion

Nu stod hoppet högt och möjligheterna var många. Vi visste att personal bytts ut och mycket hade ändrats. Det som fortfarande är sig likt är dock ambitionen att servera närproducerat och att samarbeta med lokala producenter.

Har man ett logipaket med mat serveras man en fast trerättersmeny på kvällen. Vid vårt besök bestod den av följande;

  • Sparris med löjrom, ägg och smöremulsion,
  • Pocherad Bjärekyckling med kantareller, dragon och bönor,
  • Mangosorbet, ananassoppa, vaniljparfait och rostad kokos.
Pocherad Bjärekyckling med kantareller, dragon och bönor
Pocherad Bjärekyckling med kantareller, dragon och bönor

Kvällen var ljummen, solig och fin men annars saknade jag varma leenden och ett personligt och glatt bemötande hos stora delar av servispersonalen. Räddningen var Bengt Bergvin, hovmästare och bartender, som lyckades förmedla den där härliga Torekov-stämningen jag kommer ihåg från förr och som då gjorde att jag förälskade mig i stället. Trevlig och serviceminded, villig att dela med sig av tips och att småprata på rätt nivå. Kan de klona honom så tycker jag att de ska göra det.

Klassisk crème brûlée
Klassisk crème brûlée

Hur var då maten? Jodå, både vällagad och med fina råvaror. Sparrisen var suverän men personligen blev inte smakmixen med rinnande ägg (det var pocherat eller extremt lättkokt… det höll nätt och jämnt ihop i alla fall och sprack och flöt ut när man nuddade det)och löjromen till någon favorit. Den pocherade kycklingen var fantastiskt mör och serverades med suveränt goda tillbehör. Såsen – ahhh! Efterrätten var säkert bra den också men vi våra smaklökar önskade annat just denna kväll så vi bad att få byta till en klassisk crème brûlée vilket vi inte ångrade.

Frukosten dagen efter avnjöts i solsken på terrassen. Buffén var riklig och fin med hög kvalité på det som serverades. Vi plockade ihop än det ena än det andra och åt oss mer än mätta. De där goda croissanterna jag minns från förr finns dock inte längre, men kanske lika bra det. 🙂

Frukosten dagen efter avnjöts i solsken på terrassen
Frukosten dagen efter avnjöts i solsken på terrassen

Innan vi checkade ut hann vi också med att pröva deras lunch. Lunchmenyn innehåller flera alternativ men vi lockades mest av dagens rätt (som var suveränt god varmrökt lax med sås och färskpotatis) där även salladsbuffé, soppa, ostfat, frukt och kaffe ingick för 165 kronor – men då stod vi oss också resten av dagen!

Efter att vi hade ätit såg vi den årliga modehowen med kläder från det svenska märket Spirit of Maya på terrassen. Det var tydligen sjätte eller sjunde året i rad de hade den nu. Det bjöds på dryck och i samband med eventet öppnade hotellet en liten sommarshop för klädmärket med upp till halva priset på vissa plagg.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier