Nu smattrar spaupplevelserna på här…igår var vi in till Art Garden Spa på Konferenshotellet Arken utanför Göteborg, idag checkar vi ut från Stenungsbaden Yacht Club där vi sovit i natt och snart packar vi bilen och kör mot Bokenäs.

Art Garden Spa först. Det var ett återbesök, jag har ju skrivit om dem förut, den gången hann jag dock inte pröva på en behandling vilket jag nu var tillbaka för. Det var härligt att komma tillbaka, jaga småler och myser inombords när jag tänker på hur denna förvandling gått till…från otrendigt, nergånget och bortglömt konferenshotell till en spaoas som jag bedömer som Sveriges bästa just nu!!!

En hel del nya inredningsdetaljer hade tillkommit också sedan jag var där sist, och jag som tyckte det var jättebra när jag var där då! Nu var det om möjligt ännu bättre och mysigare. Ja, det finns nog faktiskt inte en endaste sak jag skulle vilja ändra på (och jag är som ni säkert vet vid det här laget kräsen och petig som få!).

Art Garden Spa gör mig lycklig! Spat stimulerar min kreativitet. Kanske är det all konst, men jag tror det handlar om också att inget är lämnat åt slumpen. Allt har valts ut med största omsorg. Det är välkomnande, hemtrevligt, mjukt och kärleksfullt. Hela spat andas en genuin omtanke om kunden. Det är förstås säkert inte så, men jag får ändå intrycket av att ekonomiska kalkyler varit sekundärt och trivseln haft högst prio. Nu vet jag att det är två fantastiska personer som står bakom detta konststycke (i dubbelbemärkelse – spat heter ju ART garden spa och har just konsten som en av sina hörnstenar): Anna Riis och Lars-Olof Oskarsson är otroligt duktiga. Sida vid sida med deras känsla för god smak och design finns också två varma hjärtan som slår…vilket har färgat av sig i deras spa.

Spat liknar inget annat. Det är fullt av vacker konst, skulpturer, fina installationer och små grupperingar av ting. I omklädningsrummet har man tillgång till både ett coolt tvagningsrum i bronsiga färger och en fotbadsbänk där man kan stoppa ner fötterna i vackra kärl och själv strö havssalt i badet. Jag kan inte dra alla fina faciliteter nu (se tidigare inlägg) men bland deras unika upplevelser finns bronsbadkaren med varma stenar, ljusterapirummet helt i vitt, en jättefin bastuavdelning som bara den vore värd ett inlägg för att inte tala om den stora varma inomhuspoolen som är grund och stilla. Här flöt jag omkring som gravid för ett drygt år sedan när vi vid ett besök då fick ha spat helt för oss själva :-)! Vilken njutning!!!

Vad jag dock vill berätta om, som var nytt för mig, var alla nyheter på terrassen; en loungehörna med fladdrande gardiner, ett litet fall från en bergsknalle, i dammen flöt näckrosor och på terrassen fanns en superfin varm pool med både en grund och en djup del och så massor av platser att koppla av på; en del hängde från taket och andra bestod av sköna vilsängar.

På Art Garden Spa finns också den absolut coolaste bastu jag sett! Det är en av deras utomhuskuber med utsikt över den fina dammen. I en av dem består golvet av en grund fotpool med svarta stenar som ligger i iskallt vatten som blir en skön kontrast mot den heta luften i bastun. Högsta betyg!

Ja, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta spa som är min absoluta favorit just nu, men jag måste ju säga något om behandlingen också. Jag testade deras signaturmassage och fick börja med att välja kroppssmör/massagebalsam från en lista där de beskrevs utifrån effekt och innehåll. Pedagogiskt och bra.

Terapeuten var ung och väldigt vän och försiktig till sättet, men överraskade när hon väl satte igång; Natalie som hon hette visade sig vara en riktig talang på massage! Hon gjorde allt rätt från första mötet, rakt genom behandlingen och fram tills det att vi skildes åt. Hon var faktiskt så duktig att jag vill utfärda ännu en spacertifiering till Art Garden Spa & Natalie!

När jag bedömer en massage går jag på ALLT. Hur jag blir bemött, service, känsla… Här slapp jag både kalla händer och kallt rum, när jag inte gillade musiken bytte Natalie på ett kick (vilket i och för sig är lika mycket spat förtjänst som varit smarta nog att förse behandlingsrummen med möjligheten att göra just detta…det hör nämligen inte till vanligheterna att det går). Jag fick rätt information och massagen var superskön. Jag ska inte beskriva varje handgrepp men särskilt skönt var det när terapeuten, ganska hårt och bestämt, tryckte ut och masserade ovansidan av mina fötter och händer. Det knakade som bara den och många okända spänningar släppte! De flesta masserar ju bara insidan av händerna och fotsulorna.

En endaste liten kommentar har jag till behandlingsrummet, och det var placeringen av spegeln kontra hur jag stod och var Natalie stod när hon väntade på att jag skulle klä av/på mig. Det är inte säkert att hon såg men det kändes som om jag syntes i spegeln från hennes håll och bara att känslan fanns där är inte bra.

Bortsett från denna detalj är Art Garden Spa ett drömställe att besöka. Skynda, skynda medan vädret fortfarande håller och terrassen går att nyttja. Tyvärr kan jag inte säga något om maten; jag har bara ätit deras frukost och den var mycket bra, men jag har lyckats pricka in söndagar vid båda mina besök och då är köket stängt på dagen. Nu på sommaren har de också bara buffet, men snart startar de med full à la carte-service. Vilken tur att jag har något kvar som jag måste upptäcka, kanske man skulle satsa på ytterligare ett besök redan till hösten… 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier