Gårdagens utflykt tog oss till Kullahalvön. Vackrare idyll får man leta efter! Skånelängor med halmtak, hästgårdar, blomstrande trädgårdar bakom grindar och så havet på avstånd. Målet var Arild och Rusthållargården där Gabrielle Roupé som driver Tranan Spa, också beläget på Kullahalvön (se tidigare blogginlägg från förra sommaren), öppnat filial.

Eftersom jag inte hade kunnat närvara vid premiäröppningen i november ville jag förstås passa på att åka dit nu när jag var i trakterna. Gabrielle visade runt i de smakfulla domänerna som hon hade inrett själv. Flera hade vilsamma fototapeter, här och där stod små grupper av vackra föremål att titta på och färgerna gick i naturnyanser som brunt, beige, svart och vitt. Förutom en reception och ett par behandlingsrum var själva hjärtat ett stort bastu- och badrum, kanske kan man kalla det för en privat spasvit, som gästerna före och efter sin behandling får nyttja.

Till mig hade hon förberett en härlig prova-på-behandling: papayainpackning, ansiktsvård och massage. På Rusthållargården jobbar Gabrielle och hennes anställda med produkter från Ole Henriksen, Dharmazone och Voya. Det sistnämnda är också det nyaste tillskottet och trots att de inte riktigt är klara med sin utbildning än fick jag prova på en ansiktsmassage med en nästan helt ekologisk ansiktsolja. Kändes ljuvligt!

Allra först strök hon dock ut och packade in mig i en sval papayagelé över hela kroppen. Invirad i plast och med ett slags täcke fick detta verka en stund. Under tiden fick jag ansiktsvård i form av en peeling som Gabrielle mjukt masserade in, en lavendelmask och så oljemassagen då som jag beskrev ovan.

Efter en dusch fick jag som avslut Gabrielles egen signaturmassage – vilken lyx! Faktum är att hon tydligen får åka både hit och dit för att ge sin massage. Hon sa själv att hon ironiskt nog nästan slutat att ge den eftersom alla då vill boka in just henne på massage. Och just det är nog Gabrielle i ett nötskal; stolt, inte det minsta blyg att berätta vad hon är bra på – och duktig.

Faktum är att jag härmed utfärdar Spabankens i år sällsynta certifiering (endast en har tidigare fått den i år) till Gabrielle just för hennes proffsiga massageteknik! Den är rakt igenom perfekt. Mjuk utan att vara mesig, välgörande men också avslappnande. Sköna grepp och flytande rörelser som följer på varandra i ett härligt flöde. Grattis både till Gabrielle och de kunder som får förmånen att njuta av hennes massage :-)!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier