5 tecken på att spahotellet ger avkoppling

Jag kopplar av i relaxrummet på Hooks herrgård som nyligen öppnade spa med naturnära och lugnt läge.

Trodde du att en vistelse på spa by default var lika med avkoppling? Nix pix. Idag är inget säkert, det finns lika många spainriktningar som det finns hotellstilar. Därför finns det vissa saker du ska dubbelchecka innan du bokar in dig på en spahelg om det är just avkoppling du söker.

  1. Läget. Visst finns det cityspan med fenomenal avkopplingsfaktor, men är du som jag lättpåverkad av vad som finns utanför husets väggar, så välj i första hand ett spa med lugnt läge. Ett spa långt från stadens sus och brus, nära naturen och med vacker utsikt slår ofelbart högre när man vill släppa allt vad stress heter.
  2. Relaxrum. Termen kan låta förlegad, som en dinosaurierest från tiden då spa definierades med ett källarrum med bubbelpool och ett par vilstolar. Faktum är dock att det där särskilda rummet avsett för avkoppling absolut bör leva kvar. Efter en timmes massage i dämpat ljus behöver du någonstans att ta vägen för ett lugnt uppvaknande. Styr då stegen mot relaxrummet.
  3. Signalerar spat redan på hemsidan om sitt kvällsliv, välj ett annat. Siktar du på att få ett par dagars lugn och ro är det inte pumpande musik från nattklubben du vill lyssna på när du ska sova. Dansband, specialinredda barer och discon må höra många hotell till, men inte det spahotell som du väljer för att varva ner och sova ut.
  4. Ta alla termer som innehåller ordet ”snabbt” som en varningssignal. Ett spahotell som inriktar sig på quick-fix må vara bra på att få sina kunder att på kort tid känna sig fräschare och snyggare. Är målet att varva ner och koppla av är det precis det du vill bort ifrån. Ju längre behandlingar de har på menyn, desto bättre. Slow är ledordet!
  5. Generösa tider. Tillåter hotellet tidig check-in och sen check-out? Desto bättre. Du kanske inte kan räkna med att ha tillgång till ditt rum direkt, men är du i alla fall välkommen att hänga kring en trevlig afternoon tea-buffet eller nyttja spat direkt har du redan där lyckats beta av den första omställningen från stresspåslag till nedvarvning.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier