Missa inte däck 2 på Galaxy

galaxybastubild3

Det har varit fullt ös på kryssandet för mig. För två veckor betade jag i rask takt av alla Östersjöns större julbord, det vill säga på Birka, Viking Line och Tallink Silja. Anledningen var en artikel för Expressen som jag skrev på temat, resultatet var ute i huvudtidningen i lördags.

Självklart besökte jag också alla spaavdelningar jag kom över för att uppdatera mig 🙂 ; Panorama Spa på Birka, Grace Spa & Wellness på Viking Grace samt bad och bastuavdelningen på Galaxy, det enda badbesök jag ännu inte berättat om här på Spabanken.

De fartyg hos Tallink Silja där man kan ta spa- och skönhetsbehandlingar är Silja Serenade (som går till Helsingfors), Isabelle (linjen mot Riga), Baltic Queen (går mellan Helsingfors och Tallinn) samt de två systerfartygen Victoria och Romantika (som går mellan Stockholm och Tallinn). Behandlingsavdelningarna sköts av företaget Hera som också driver desamma på Tallinks spahotell på land.

galaxybastubild4

Ombord på Galaxy kan man inte få massage, däremot bada och basta. Entrén kostar 65 kronor och avdelningen ligger längst ner i fartyget på däck 2, till skillnad exempelvis mot Silja Serenade och Silja Symphony där de nyrenoverade badavdelningarna Sunflower Oasis ligger allra högst upp.

Om än undanskymd är Galaxys bad och bastudel fräsch! Ovanför poolen har de möjlighet att projicera film/tv/musik, och även om jag aldrig har sett det låter det som en kul idé. Det finns en grundare baddel för barn i ena hörnet av den större poolen och är man ett sällskap som vill basta ifred, kan man hyra en privat bastu (558 kronor/1,5 timme) vilket jag testat en gång.

I januari kommer jag ut med en spakryssningsartikel där ni kan läsa allt om behandlings-, bad- och bastumöjligheterna på Östersjön! Kan passa bra efter ”mathelgerna” när man behöver nya äventyr att se fram emot i vintermörkret 🙂 . Återkommer om detta när det är dags…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier