På önskelistan: The Sanctuary, Emerald Princess

Idag har jag varit ombord på Emerald Princess, ett riktigt ståtligt kryssningsfartyg med bara två år på nacken i Princess Cruises 17 fartyg stora flotta. Rederiet skulle kunna beskrivas hålla brittisk/europeisk stil fast i lätt amerikansk anda. Deras slogan ”big ship, small ship feeling” säger en del om känslan ombord.

Fartygets poolområden – för att ta ett exempel – är uppdelat på två lika stora områden samt ytterligare ett längst bak med öppen utsikt över havet där den generösa teakinredningen och den lite avskärmade baren ger en intim atmosfär med yachtkänsla. Alla kan hitta sin trivselvrå!

Min skulle förstås vara deras Lotus spa & fitness som har ytterligare ett poolområde där tystnad och stillhet råder. Inomhus finns en thermal suite, flera behandlingsrum och gym. Jag tjuvkikade i dagsprogrammet och såg att idag stod till exempel en stretch and wake up class kl 07.30, ett seminarium om hur man kan öka ämnesomsättningen kl 16 och så en full body challenge kl 18, på programmet.

På behandlingsmenyn fanns mycket att testa, bland annat det frestande paketet The Ultimate Spa Combo (558 USD) där följande ingick:

1 collagen facial
1 hot stone massage (75 min)
1 seaweed massage (105 min)
1 swedish massage (50 min)

Mest suktad blev jag nog ändå av VIP-avdelningen The Sanctuary…på ett stort kryssningsfartyg kan ibland behovet av lugn, ro och avskildhet infinna sig. Då är det hit man ska gå om man befinner sig på Emerald Princess. Genom att avgiftsbelägga tillträdet (10 USD för en halv dag) begränsar de antalet besökare som får njuta av de extra lyxiga solstolarna, fruktfat, dryck och extra uppassning. Man kan till och med få massage i en särskild cabana – eller direkt i solstolen; chair massage! Men det kostar förstås extra…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier