Jogg längs havet plus besök på Gloria Palace Royals spa

Nu har jag pratat om mat hit och mat dit så jag var bara tvungen att skicka en inspirerande matbild från frukostbuffén i morse här på Gloria Palace Amadores :-). Härligt fräsch frukost med mycket frukt och utsikt över Atlanten, kan det bli bättre?

Joggat med den här utsikten har jag också gjort idag. Som jag berättat förut tar man bara panoramahissen på hotellets utsida ner till strandpromenaden (otroligt smidigt, från andra hotell som ligger högt måste man gå ner för tvärt lutande backar).

Åt ena hållet kommer man till Amadores-stranden, åt det andra når man Puerto Rico. Det var dit jag sprang idag. Det är visserligen väldigt nära men man får fortsätta in i byn, längs stranden, runt och tillbaka för att få ihop lite meter. Man kan sen fortsätta mot Amadores också (där det är tätare med palmer, det var där denna bild togs tidigare idag) och runt där och ja, fram och tillbaka ända tills man är nöjd med sträckan.

Bäst är dock att jogga riktigt tidigt eller senare på eftermiddagen för mitt på dagen eller förmiddagen som jag valde idag var det väldigt fullt med folk. Jag hade inte förstått hur populärt det är att komma hit till och med i januari (som hör till de svalare månaderna även om det är svårt att förstå), men Gloria är faktiskt fullbokat!

Så är även fallet med deras tredje systerhotell, Gloria Palace Royal som ägaren tog över 2008 och sedan dess har renoverat. Vi var där idag och fick en liten rundvisning, framförallt i spat. Jodå de har också ett men betydligt mindre. En pool (som eventuellt ska transformeras till att också bli en thalassovariant men det ligger på framtiden) samt ett par bastur, vilstolar och en solterrass – besöket ingår för gästerna. Det fanns dessutom både inomhus- och utomhusgym samt en behandlingsdel som också var helt nyrenoverad och verkligen superfin i harmoniska färger. Behandingarna är inte exakt som de på de övriga Gloria-hotellen men de jobbar också med franska Thalgo.

One thought on “Jogg längs havet plus besök på Gloria Palace Royals spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier