Idag fick jag min andra spabehandling här på Gloria Palace Amadores thalassoterapicenter. Jag hade bokat en anticellulitbehandling på 90 minuter och den innehöll följande:

– en peeling som inte bara var renande utan också utrensande.
– en lokalt placerad algmask som skulle absorbera fettknutar och göra vävnaderna fastare.
– en anticellulitmassage för att ytterligare bryta ner och transportera bort fett och toxiner.

Jag kom till centret lite i förväg för att hinna besöka saltvattenpoolerna först. De är härliga; vattnet håller en temperatur på mellan 33 och 37 grader och från poolområdet har man en fantastisk utsikt över havet. Faktum är att utsikten inte ska underskattas; det ger lugn och ro åt sinnet.

Lite kort om rutinerna när man besöker det här centret:

– jag byter om till bikini på rummet, tar på mig badrocken och plasttofflorna som också finns till låns på rummet, innan jag åker ner till thalassocentret.
– väl där ”checkar jag in”, får handduk och badmössa (snyggt värre jag vet men hygieniskt) och går in för att duscha och byta om.
– Väljer ett skåp (nyckeln sitter i), och går in i en låsbar duschkabin och tvättar av mig.

När man går ut i poolområdet sätts en automatisk ben-/fotdusch igång med fotosensor.
Väl ute går man medsols och följer olika stationer. Jetstrålarna/bubblorna sätts igång var tredje minut på varje station. När man anser sig klar med en station går man till nästa.

Jetstrålarna fungerar som en slaggs massage och det varma vattnet i kombination med undervattensmassagen gör att man känner sig avslappnad till kropp och själ. Beroende på hur hängiven man är (det kallas ju kom-i-form-pool för att man kan ge celluliter och sladdriga kroppsdelar man vill öka cirkulationen i, en rejäl omgång) och hur länge man vill bearbeta olika kroppdelar, kan det ta uppemot två timmar att följa slingan, men har man bråttom kan man förstås också bara bada kort för att det är skönt.

Exempel på de olika stationerna:
Motströmssimning, vattenfåtöljer med mikrobubblor, vattenstrålar mot skuldrorna, vattenstrålar mot lårens fram- och baksida, vattenstrålar mot magen, vattenstrålar mot ben och fotsulor, kobror som kan massera axlar med sina kaskader av vatten, pool med kallt vatten (16 grader) och pool med varmt vatten (40 grader). Att besöka vattenbassängen kostar 22 euro.

Centret här i Amadores är cirka 1800 kvm. Det är stort men inget jämfört med San augustin som mäter 7000 kvm. Byggnaden där har också cool arkitektur av Luis Lopez.

Men okej, tillbaka till dagens behandling: eftersom behandlingen innehöll en skrubb och jag fick en helkroppskrubb i förrgår tänkte jag först protestera och ta bort den men som tur var berättade terapeuterna att det inte var samma skrubb utan en som även var utrensande och rengörande på djupet (man behöll den på i 20 minuter som en inpackning).

Efter en dusch var det dags för anticellulitmasken. Den placerades lokalt på rumpa och lår och skulle också verka i 20 minuter. Jag packades in och lämnades att vila (läs: somna!). När masken skulle av hade den stelnat till en geléartad film som bara gick att dra av. Lite roligt! Resterna duschades bort.

Det sista momentet bestod av en anticellulitmassage där varje fettcell skulle knådas sönder kändes det som! Terapeuten (samma som i måndags vilket jag var glad för, hon pratade knappt någon engelska men var trevlig, glad och hade ett behagligt sätt). Först knådades jag som en deg med en tjock träpinne som fick mig att tänka på en kavel. Upp och ner, fram och tillbaka! Sen efterarbetade terapeuten med händerna; först nypande och ganska hårt, sen dallrade hon runt med mina lår på ett sätt som fick mig att tänka att okej nu ska hon lösgöra fettet och få det att ”rinna bort”…

Om jag ska ge någon kritik så är de inte mycket för att dölja, skyla eller så…ofta ligger man med hela ”härligheten” i vädret så blygsel finns det inte mycket till övers för. Jag tänker att jag är där för min egen skull och hon har ändå sett allt så inget att bry sig om, men visst kan det vara jobbigt för oss ganska pryda svenskar!

Kan man tåla det så är det en bra behandling. En session lär inte göra underverk på låren (även om det känns väldigt bra måste jag medge) utan är man seriös med sitt ”anticellulitmission” skulle jag satsa på en varannandagare i kanske 2 veckor kombinerat med motion och rätt kost.

Och apropå kost; jag blev så himla glad för ikväll fanns det en hel massa godsaker på menyn i huvudrestaurangen här på hotellet: avocado med räkor som jag älskar, rökt lax, honungsmelon med serranoskinka…mmm…det var så otroligt gott! Sen fanns förstå allt annat, säkert ett 20-tal rätter till minst, både färdiga och tillagade medan man väntar av kockar. Riktigt bra! Inte minst eftersom maten är en viktig pusselbit under en hälsovecka.

One thought on “Thalasso är kuren mot celluliter!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier