Igår lyckades jag för första gången slappa lite i en solstol också, underbart! Mormor (alltså min mamma) lekte med Isac, sambon var glad med sin öl i skuggan, och jag fick njuta av att bara vara. Självklart varade inte detta särskilt länge, jag kommer ju alltid på något som måste testas eller göras…

Poolen till exempel. Där simmade jag varv efter varv efter varv tills armarna var som överkokt spaghetti. Och när jag såg att hotellets ”animation team” hade dragit igång ett zumbapass i skuggan intill poolen så drog jag snabbt en skjorta över baddräkten och joinade dem också tills jag var alldeles svettig. Urkul!

Träning ja. Gloria Palace Amadores har ett välutrustat gym, men det är utan fönster. Med hotellets havsnära läge, den generösa solen och vårt väldigt ogenerösa väder hemma så inte går jag och stänger in mig i fönsterlöst gym inomhus! Alltså får man hitta på andra träningsformer som de jag just nämnt här ovan, och i tidigare blogginlägg; havsnära jogg/powerwalk.

Jag spenderade en del tid i deras kom-i-form-pool också i thalassocentret. Det bubblande vattnet, de kraftiga jetstrålarna och kobrorna med olika masserande fall sätter definitivt igång cirkulationen vilket är väldigt bra för kroppens system och muskler. En våning upp har de även bastur och olika duschar.

Hemma är ju spahotellen så generösa med nyttjandet av faciliteterna (förstår jag nu) så det är lite svårt att greppa när de här tar betalt för att använda tre bastur som dessutom behöver renoveras: en ångbastu som luktar mögel, en torr som visserligen har fönster och bjuder på viss havsutsikt men som är väldigt sliten och så en ”sauna termal”; ett marmorklätt ljummet rum.

Här sitter jag i termalbastun. Den andra bilden visar den vanliga torrbastun utifrån.

Efter varje besök kunde man antingen duscha vanligt, doftsatt eller i en så kallad skotsk dusch. För den som aldrig stött på en sådan så består den av en mängd olika munstycken på olika höjd som i intervaller sprutar ut ganska kraftiga strålar med vatten i olika temperatur från relativt svalt till riktigt varmt.

Massagen i kombination med temperaturskillnaderna bidrar båda till cirkulationsökningen i kroppen.
Efter bad och bastu var det dags för mig att få behandling igen. Idag kunde jag njuta av en helkroppsinpackning med gröna alger. Syftet ska vara att aktivera blod- och lymfcirkulationen som gynnar elimineringen av vätskeansamlingar, förnya huden, försena åldrandet, strama upp, motverka celluliter, lugna och ge fukt.

Vad kan jag säga om själva behandlingen…terapeuten blandade till inpackningen, la på den över hela kroppen, packade in mig i plast och ett sådant där plastvärmetäcke samt lät mig vila så i 15-20 minuter. Till en början stack det i huden men efteråt kändes det bara bra.

När jag ändå var där kunde jag inte låta bli att passa på att få en pedikyr (finns det något skönare). Jag fick slå mig ner i en massagestol, hade tillgång till en hög utländska magasin och fick som avslutning en snygg fransk ljusrosa lackning. Fräscht!

Jag är grymt nöjd med gårdagen som avslutades med god mat som vanligt (men utvald med omsorg ;-)) samt minidisco för barnen som ordnas varje kväll av hotellet! Isacs första ever! 🙂

Avslutningsvis en liten prisindikation: thalassocentret kostar 22 euro att besöka, bastuavdelningen ytterligare 11 euro. Priset för pedikyren på en timme är 35 euro. Hotellgäster har 10 procents rabatt på alla behandlingar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier