Om drömmar och att behålla fokus

Konsten att behålla sitt inre fokus oavsett vad som sker runt omkring . Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Igår skrev jag följande på instagram:

Har du satt upp mål för 2017 än? Fundera på vad du vill uppnå och fokusera på det. Världen kommer brusa, ropa och försöka distrahera dig men om du fortsätter att komma tillbaka till din inre målbild så kommer du att lyckas!

Livet är fullt av distraktion

För så är det ju verkligen. Att det man behåller fokus på, bra som dåligt, har en tendens att växa. Det blir liksom det man tar avstamp i, sätter fokus på, meddelar att ”det här, det är det som ska vara den röda tråden i mitt liv just nu”.

Andra, medvetet eller omedvetet, kommer alltid att ha en egen idé om vad du ska göra. Andra kommer vilja saker av dig. Och självklart kan du säga ja då och då även om det inte ligger i linje med dina egna mål. Vi ställer upp för varandra, hjälper till och mår bra av att se andra kunna ta ett kliv framåt och veta att vi var en del av processen…

What goes around comes around…

”Pay it forward” var en film jag verkligen gillade. Såg ni den? Om inte, gör det. Jag gillar verkligen det budskapet. Kanske det jag gör för någon annan idag kommer tillbaka i form av hjälp från annat håll en annan dag (om så än om 30 år) när jag verkligen behöver det. Tanken är vacker.

Det gäller dock att se till att tiden inte flyter iväg, att dagarna går och du tappar fokus på dina egna mål. Genom att påminna sig själv var man är på väg, inte minst vart man VILL vara på väg gör att man kan hålla sig på sin egen stig som – om än slingrigt – kommer att ta dig mot ditt mål. Och det måste inte vara ett stort mål, det kan vara ett litet också. Bara det är ditt.

Att acceptera förändring

Visst är det mycket vi inte kan kontrollera och dem bitarna är det bäst att bara låta vara. Att glida med, vara följsam, acceptera. För motstånd föder motstånd. Tänk istället på dig själv som en koncentrationsmässigt tydlig massa. Man ska veta vad man ÄR men samtidigt vara formbar och flexibel när det behövs.

En sak kan vi vara säkra på. Livet är en ständigt pågående förändring. Inget är beständigt, varken det bra eller det dåliga, vilket ju kan vara en tröst när saker inte går som man vill. Men förändring handlar också om en själv; om man vill att saker omkring en ska ändras måste man vara beredd att ändra på sig själv eller i alla fall sitt eget beteende…

Vägen mot målet

Från att ha tyckt att alla dessa snygga bilder med citat på (på insta t ex) var rätt fåniga, har jag läst så mycket bra att jag ändrat mig (för det måste man ju vara beredd att göra ibland! 😉 ). Den här till exempel:

If you want something you never had,

then you’ve got to do something you never done.

Och med dessa visdomsord önskar jag er alla en fantastisk dag!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier