Matka, spa och heta Finland

Hallå där, det var ett tag sedan! Men tystnad här betyder varken sysslolöshet eller inaktivitet, snarare tvärtom…

Resemässan Matka

Nyligen kom jag tillbaka från resemässan Matka i Helsingfors. Mässan går av stapeln varje år i januari. Spautställarna var flera, både från när och fjärran, och jag hann med att besöka ett par i alla fall. Jag hade en lista med vilka jag absolut ville hinna med att träffa under de få timmarna vi var där så jag var dedikerad och målinriktad i mina besök.

Ett myller av spännande utställare på resmässan Matka i Helsingfors. Foto: Heidi Rovén.

Särskilt ett spa hoppas jag på att få besöka under 2017, jag återkommer när det blir dags framåt sommaren i så fall! Men jag kan skvallra att det ligger i Finland, som enligt Harpers Bazaar (och många andra) är en av årets hetaste destinationer! En stor anledning till detta är förstås landets 100-års jubileum.

Travel Spa

Resan till Helsingfors gick med Viking Lines fartyg Mariella som jag skrivit en hel del om på min andra sajt Seafun. Ombord finns även ett spa men på denna resa med inbokade föreläsningar ombord och gruppmiddagar hann jag tyvärr inte med ett besök dit. Suck. Nästa gång…

Viking Mariellas poolavdelning. Foto: Viking Line.

Travel Spa heter i alla fall deras lilla skönhets- och wellnesshörna ombord och det ligger precis intill taxfree-butiken om du vill göra ett besök. Här använder de det italienska märket Comfort zone i sina behandlingar och det finns 18 olika behandlingar att välja på för både ansikte, kropp, händer och fötter.

Bastu ingår

Smart är att förboka eftersom det annars kan vara fullbokat. Ombord finns också traditionell bastu, bubbelpool, barnpool och bastubar. Vid köp av en spabehandling ingår inträde hit, innan eller efter behandlingen.

Bastun ombord på Viking Mariella. Foto: Viking Line.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier