Saltrummet på Norwegian Getaway gav salt smak – och mersmak!

Igår kom jag tillbaka från ett par dagar till havs. Jag har varit i Rotterdam och inspekterat Norwegian Cruise Lines senaste stolthet; Norwegian Getaway. Fartyget är syster till förra årets nykomling Norwegian Breakaway.

Spat ombord heter Mandara spa med tillhörande gym. Deras behandlingsmeny innehåller mer än 50 olika möjligheter till skönhet och avslappning (de har bland annat en medispa-doktor ombord som kan trolla bort ett par år i ett nafs…) och i deras fitness center Pulse finns det mesta av såväl traditionella träningsmetoder som det senaste moderna.

Jag skrev nyligen om att Norwegian Breakaway var först till havs med ett saltrum, och nu har jag även haft möjligheten att pröva det. I lördags morse gick jag upp extra tidigt för att hänga på låset när spat öppnade. Jag ville uppleva det utan en massa kameror och ögon från alla guidade visningar som gjordes under dessa dagar eftersom fartyget är splittnytt.

Det var underbart. Med en het kopp äppel- och kanelte bredvid mig tog jag det lugnt i en av de uppvärmda keramikbänkarna medan solen letade sig över horisonten och färgade himlen gul-orange-rosa. Sedan betade jag av de olika basturna; torrvarianten, deras sanarium, aroma steam och så saltrummet.

Plus för att de alla hade glasdörrar så att man såg havet även inifrån bastuvärmen. Minus för aromabastun som tyvärr inte doftade något alls och inte heller hade de vanliga slangarna på väggen så att man kunde spola rent bänken från föregående gäst innan man satte sig.

I receptionen försökte de lugna mig med att städare cirkulerade varje halvtimme och gjorde rent, men är det mycket folk hinner ju ganska många svetta ner och sätta sig på en halvtimme…men bortsett från det var allt väldigt fint och lyckat.

Saltrummet var ju ingen bastu direkt, värmen var ytterst mild (ca 22-25 grader). Här var tanken istället att luftfuktigheten (ca 40-50% ) ska bära saltkristallerna som har förmågan att lindra luftvägsbesvär, allergier och hudirritationer. En skylt inne i saltrummet upplyste också om att saltterapi ska ha en positiv inverkan på stress samt avslappning vilket i sin tur kan sänka blodtrycket och hjälpa till vid sömnlöshet.

Samma skylt beskrev känslan därinne på ett ganska vackert sätt tyckte jag; ”Andas in luften över din tunga och du kan känna smaken av havet… ”. Och det stämde; visst kunde man känna den salta smaken för varje andetag!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier