Om ett par timmar ska jag iväg på kryssning i det fina vädret! Det är Tallinks nya stolthet; fartyget Baltic Queen som ska ut på jungfrufärd över Östersjön. Destinationen är Tallinn i Estland och ombord kommer det vara massor av specialinbjudna gäster som ansetts lämpliga att testa – och festa – in det nya kryssningsfartyget.

Jag har till och med två inbjudningar; en i form av en blåvit skepparmössa där inbjudan är tryckt på själva hatten (kul!) och en vanlig elegant tryckt pappersinbjudan. Mössan är en fribiljett kan man säga till den här trevliga invigningsresan medan pappersvarianten innebär en visning av fartyget samma dag som vi kommer tillbaka.

När det gäller spa och Baltic Queen har jag lite skvaller att dela med mig av. På pappersinbjudan står det nämligen att passagerarna kan koppla av i fridfull miljö i fartygets spa-anläggning, vilket förstås fick mig att hoppa högt av glädje och iver precis som jag alltid gör när jag får nys om ett nytt spa! Tyvärr visade det sig dock senare efter samtal med Tallink att just denna avdelning dragits in i sista stund för att man ville ge plats åt något annat. Oerhörd underlig prioritering eller vad säger ni, för vad kan vara viktigare att ge plats åt än ett SPA ombord när man vill koppla av och ha det bra :-). Förmodligen hade väl någon med koll på siffror satt sig för att kalkylera och hittat ett mer kostnadseffektivt sätt att nyttja kvadratmetrarna…En bastuavdelning verkar det enligt hemsidan dock finnas och det ser ut som att det nog ska finnas en pool där också (verkar vara samma lösning som på deras andra nya fartygGalaxy, men det återstår att se).

Däremot så bjuder ju destinationen Tallinn på flera fina spamöjligheter, inte minst på Tallinks eget Spa och konferenshotell som ligger direkt när man kliver av i hamnen. Deras Aqua Spa är hur fräscht som helst med flera härliga bastutyper, olika badmöjligheter och även en separat skönhetssalong och behandlingsavdelning. Utrymmena på Hera salonger är snygga och håller hög standard och priserna är riktigt bra, så ett besök rekommenderas.

Det finns förstås även andra. Day Spa på Vana-Posti 4 har jag aldrig besökt men kanske blir det av denna gång (och kanske inte, priserna verkar nämligen högre än hos Hera). Kalev SPA har jag däremot besökt förut. Vad jag minns var det mycket vattenlek och familjefokus, med en fräsch hotell- och spadel där man bland annat behandlar med märken som Matis och Guinot. Vill man stanna längre finns till exempel Viimsi Spa och Pirita Top Spa (de ligger strax utanför Tallinns citykärna).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier