Just hemkommen från helgens jungfrukryss med Tallink/Silja Lines splittnya fartyg Baltic Queen. Det var verkligen en superkul resa med ett jättefint fartyg som säkert kommer locka många resenärer i sommar och framöver. Det stämde att det inte fanns något spa ombord men jag har aldrig sett en större eller fräschare skönhetsshop på Östersjön (Baltic Queens lär vara den största) plus att man i alla fall kunde ta sig ett dopp och basta i den fräscha lilla bastuavdelningen med bemannad bar (pris 4,50 euro).

Under dagen i Tallinn passade jag på att göra lite sparesearch. Bland annat var jag på besök på hotellet Pirita Top Spa som ligger alldeles vid havet cirka 10 min från centrum. Det här är ett trestjärnigt mellanklasshotell med bra priser och läge. Byggnaden är k-märkt och det gäller förstås att se det fascinerande med ”sovjetarkitekturen”, men där de har kunnat har stilen moderniserats och fräschats upp.

Behandlingsrummen för sektionerna wellness & beauty till exempel (de har medispabehandlingar också samt flera läkare och sjuksköterskor) var mycket ljusa, fräscha och trendigt inredda – vilket man inte alls tror vid första anblicken av hotellet. Jag gjorde också ett behandlingstest för att känna på bemötande, teknik och kvaliteten på behandlingarna, och blev även där positivt överraskad.

När jag ögnade igenom spamenyn fastnade jag genast för ansiktsbehandlingen med blåbärsmask för röd och känslig hy, något jag aldrig sett förut. Den visade sig vara både behaglig och effektiv; hyn såg absolut lugnare, slätare och mindre röd ut efteråt. Den enda lilla detaljen som jag tänkte på var att jag tyckte terapeuten luktade lite rök och att det på toaletten luktade fimp. Här hemma är vi ju så vana vid att de som jobbar med skönhet/hälsa själva är hälsosamma själva, att man sällan känner sådant (dessutom märker man det ju bara om man själv är icke-rökare).

Innan vi lämnade Pirita Top Spa testade vi även deras restaurang Regatta. Den var nybyggd sedan ett år och kanonfräsch med panoramautsikt över stranden, havet och den lilla hamnen utanför. Jag var hur nöjd som helst med min ceasarsallad med jätteräkor på spett för 80 kr.

Kan absolut tänka mig ett par dagar vid havet här om jag skulle få tillfälle att komma tillbaka! Jag vet att de är jättestolta över sin nya stenmassage (massören ska visst ha internationell erfarenhet och vara jätteduktig) men personligen skulle jag ägna mig åt figurformande behandlingar i deras SPA Jet hälsokapsel plus inpackningar med lokal lera från Haapsalu :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier