Hooks Herrgård bygger spa

hooks herrgård

Tre mil söder om Jönköping ligger Hooks Herrgård. Här byggs just nu ett helt nytt spa med koncept från Kerstin Florian, specifikt anpassat för deras 1300-kvadratmeter stora anläggning. Arkitekt är Per Öberg, också välkänd när det gäller nybyggnation och inredning i spasammanhang. Planerad premiär för spat är i oktober.

Spat, som kommer att ligga i en byggnad bredvid herrgården, får utsikt över Hokasjön och den omgivande naturen som också fått inspirera till interiören. En 20 meter lång pool längs sjön ska inbjuda till simning men det ska också finnas både kalla och varma källor för mer stillsamma dopp.

spa interiör hooks

De våta upplevelserna inkluderar också en hydromassagepool utomhus, fotbad och kneipp för trötta fötter samt olika duschupplevelser.

I bastulandskapet byggs finsk bastu, saltrum, ångrum och sanarium plus att det kommer att finnas utrymmen för behandling och träning.

Gymmet får ett spektakulärt läge i en glaskub på taket. Den som tränat hårt kan svalka sig på terrassen efteråt eller gå ner i poolområdet. Ett yogarum finns också till förfogande för mental träning. Sommartid ska man kunna njuta av ett soldäck med sköna sittgrupper och möjlighet att beställa dryck och något lättare att äta. I inomhusloungen vid en öppen spis kommer man kunna förse sig med frukt och te, och efter behandling ska man kunna dra sig tillbaka för en stund vila i ett tyst rum.

På behandlingsmenyn står bland annat ett antal quick fix-behandlingar på 20 minuter, ett par duobehandlingar och en sparitual som utförs på egen hand med produkter från Kerstin Florian. Helt nya kommer horisontalduscharna från Dornbracht i VIP-sviterna att vara. Hook blir första spa i Norden att erbjuda behandling med dessa, vilket beskrivs som vattenkoreografi.

Genom att variera tryck, temperatur, riktning och flöde på vattnet har tre olika upplevelser skapats; balancing, energizing och de-stressing. Horisontalduschen är också ett av flera inslag i deras signaturbehandling Hooks Foursome.

2 thoughts on “Hooks Herrgård bygger spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier