Intensivvårdande schampo från Sacha Juan

Här kommer en liten recension på schampo och balsam Intensive repair från Sacha Juan!

Det här är produkter för strukturskadat hår som är poröst och torrt samt exponeras för sol. Just solbiten har man väl inte så mycket nytta av nu i januari, men som trogen användare av hårfärg är mitt hår torrt, i alla fall i topparna. Sacha Juans hårvård finns bland annat att köpa på apoteket.

Nyckelingrediensen är Ocean Silk Technology som bland annat innehåller algextrakt. Detta koncentrat ska ge intensiv vård åt skadat hår. Dessutom innehåller produkterna ett UV-skydd som sitter i även efter att man använt och sköljt håret (det kan ju i och för sig vara bra nu när jag ska ut och resa igen :-)).

I alla fall. Jag har testat produkterna i ett par veckor nu. Även sambon som tvättar håret varje dag medan jag kanske tvättar mitt varannan. Mitt intryck är att det doftar väldigt gott, förpackningarna är rena i design och schyssta och ja, det vårdar. Håret blir mjukt och återfuktat och mindre ”frissigt”. Däremot känns det också fett mycket snabbare. Håret intill tinningarna och öronen ser smutsigt ut rätt snabbt, jag måste tvätta håret en dag tidigare med detta schampo om det ska se fräscht ut. Sambon tyckte att det kändes ”som om det låg en silikonhinna kvar i håret efter tvätt” som han uttryckte det.

Detta är kanske inte ”mitt” schampo, det vill säga det finns nog andra det passar bättre. Men till sommaren när man kanske ändå tvättar håret oftare på grund av sol och bad och behöver UV-skydd så ja, då skulle jag nog kunna tänka mig att köpa det igen.

Pris för schampot är cirka 120 kr, för balsamet cirka 140 kr.
Betyg 4 av 5.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier