Bad längs den danska rivieran

Helenekilde Badehotel

Fläktar från den Danska Rivieran dröjer sig kvar…i minnet, i sinnet…i slutet av maj reste jag runt på Nordsjaelland och njöt av såväl god mat och dryck, fina boenden som flera intressanta möten med kreativa personligheter – regionen verkar krylla av dem!

Det här var under de där första varma fina dagarna i maj ni vet. Så varje morgon såg jag till att kliva upp tidigt och ge mig ut på en joggingtur innan dagens program drog igång. Det gav mig inte bara motion och ny kraft utan så mycket mer. Finns det något bättre än känslan av att vara först ute och få insupa dagens fräschör…ni vet när det ännu känns som att daggen ligger kvar i gräset, när dagens begynnande värme skapar fukt och lätt dis i luften och när samma fuktmolekyler blir bärare av de magnifika dofter som bara nyutslagna vårblommor kan bjuda på.

Helenekilde Badehotel

Detta låter förstås otroligt klyschigt och ”uppdiktat” men precis så var det faktiskt när mina löparskor knastrade i gruset utanför Helenekilde Badehotell en av de där tidiga mornarna och jag begav mig ut längs vägen.

Som avslutning var jag bara tvungen att slänga mig i havet – trots den blygsamma temperaturen; 13 grader! Livsandarna vaknade definitivt upp och den där friska känslan satt i hela dagen. Underbart! Helenekilde har ett fantastiskt läge på en hög så kallad klitt vid havet. Utsikten och stämningen när solen sjönk fick alla i mitt sällskap att lägga ner besticken och lämna middagen för att njuta på terrassen. Och så kan man göra på Helenekilde – de vill verkligen att gästerna ska känna sig som hemma.

_MG_6526_1

Även på nästa hotell jag bodde på; Gilleleje badehotell fanns det mycket att hämta av liknande slag. Här har hotellet direktaccess till en fin promenad utmed havet som sträcker sig en bra bit i båda riktningarna och slingrar sig genom både lummig skog som öppen terräng, förbi blommande nyponbuskar och återigen med fin havsutsikt. Jag bara njöt och insöp allt, laddade de inre batterierna och bevarade alla intryck… sådant kan man sedan plocka fram och njuta av när helst man vill, minnen är en fantastisk sak!

_MG_6921_1

Den där morgonen på Gilleleje toppade jag min joggingtur med efterföljande bad med ett riktigt sött cocktailbär högst upp på upplevelsen; hotellet har nämligen en öppen bastuavdelning för gästerna. Där fanns såväl torrbastu som ångbastu och ett hamam!

Gilleleje Badehotel_spa reception

Med den fina Kerstin Florian-necessären som hade legat på rummet vid ankomst gick jag dit och fick – tack vare den tidiga timmen – hamamet för mig själv. Där skrubbade jag mig med Kerstin Florians sköna turkiska saltskrubb, tvättade håret och gjorde inpackningar. Värmen gjorde dessutom extra gott efter den svala havsdoppet och ni kan tro att frukosten smakade bra efter denna start på dagen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier