Hornbaek – Ilse Jacobsens paradis

PantherMedia A8510543

En av de mest kända badorterna längs kusten på Nordsjaelland, det som populärt kallas den danska rivieran, är Hornbaek. Här bor och verkar den danska kända designern Ilse Jacobsen. Hornbaek är där hon växt upp och fortfarande har kontor och bor, och många av hennes nysatsningar görs även i byn.

Jag har varit ett ”fan” sedan långt tillbaka. Hennes läckra regnjackor och gummistövlar har gjort att man nästan längtat efter dåligt väder! Lyckan blev dessutom multipel då jag äntligen var på plats; inte bara hade de upp till 70% rea i butikerna (ja, Ilse äger nästan en hel gata i Hornbaek!), jag fick många sköna timmar på hennes nyöppnade spa – OCH fick träffa henne själv då hon var på plats och tog emot!!! Som jag skrivit tidigare har Ilse numera också en egen spaserie med fina produkter, som också finns att köpa på plats.

Ilse ilse ilse

Kan man bli mer salig; fint väder, en charmig ort, ett nyöppnat underbart litet spa och så lockande shopping till bra priser på det! Vilken normalt funtad kvinna som helst hade varit i himmelriket och så var också jag :-).

Jag tänkte berätta om Ilses spa, eller Kurbadet by Ilse Jacobsen som det egentligen heter, i ett separat inlägg och istället publicera en intervju med Ilse här. Att framgångsrika personer också är stora till sinnet och har stora hjärtan kändes gällande även i Ilses fall. Åh vad jag blir glad och inspirerad av sådana möten!

_MG_6711_1

Varifrån kom idén och inspirationen till att starta ett eget spa?

– Jag älskar att besöka olika spa runt om i världen, och eftersom jag lider av någon form av artrit, är det bra för mitt fysiska välbefinnande. Jag sätter stort värde på varm ånga och varma bad,  varmvattenpooler och bastur. Min främsta motivation att öppna ett spa i min egen hemstad Hornbæk var att staden i sina glansdagar var känd som en kurort dit folk kom från när och fjärran för att slappna av och återfå energi. Jag skulle vilja återskapa den eran och göra Hornbæk en eftertraktad kurort igen. Dessutom vill jag gärna tillföra staden liv genom att skapa en attraktiv rekreationstjänst till förmån för såväl stadens invånare som för alla våra gäster och besökare som kommer hit varje år. En spin-off till att skapa ett spa i min egen stad är att jag bor precis intill och kan njuta av de fantastiska faciliteterna när jag har tid. Jag är glad att äntligen kunnat förverkliga denna dröm som jag har haft i många, många år.

UNIVERS_ILSE lowVar det produkterna eller spaidén som kom först, eller hängde det ihop?

– Det var spaidén som först tog form, men idén till produkterna kom som en naturlig del av projektet. Det har tagit 2,5 år att utveckla produkterna så jag har drivit de båda projekten framåt samtidigt. Spa- och skönhetsprodukterna används även proffessionellt i behandlingarna på Kurbadet by Ilse Jacobsen, samt finns till försäljning så att man kan ta med sig spaupplevelsen hem och skämma bort sig själv.

Vad har varit din ambition och främsta ledstjärna varit i arbetet?

– Ambitionen har varit att skapa ett spa där estetik möter den vision jag hade. Jag har under många år samlat ihop olika saker till mitt spa, till exempel statyer och konst. Jag har bestämt att allt ska hållas i naturliga nyanser som kräm och beige, så att det allmänna intrycket reflekterar värme, lugn och balans. Samtidigt är ambitionen att skapa en oas i det hektiska scheman som många människor lever efter. Spat ska vara en plats där du kan finna frid och skapa välbefinnande, både fysiskt och mentalt. Staden Hornbæk är otroligt viktigt för mig, och allt jag gör är alltid att bidra till en härlig framtid som en bra livsmiljö och destination.

ilses konst i spat

Vilken känsla vill du att man ska få med sig efter ett besök på Kurbadet?

– Unikt med mitt spa Kurbadet by Ilse Jacobsen är att jag har skapat en oas som du kan dra nytta av på otroligt många olika sätt. Vi har allt från 34 graders varma pooler – både inne och ute, ångbad, bastu och relaxavdelning med uppvärmda vilstolar samt erbjuder behandlingar som utförs av massörer, kosmetolog, sjukgymnast, fotterapeut och frisör. Därtill erbjuder vi personlig träning, yoga och pilates samt sessioner med en dietist. Vårt team arbetar över gränserna så att vi kan ge de bästa råden och behandlingarna anpassade till var och ens individuella behov. Från spat har man även vacker utsikt över en av Danmarks bästa stränder. En liknande plats finns inte på många ställen i Danmark!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier