Spabanken goes RWD

Responsive Design
Responsive Design

Äntligen! Nya Spabanken är lanserad! Och vad tycks? Jag bara älskar det! Min egen, underbara, spavärld att gå in på när jag vill förmedla, dela med mig och berätta om både upplevelser och nyheter inom spa.

Som ni ser har just dessa delar fått gå skilda vägar. Spabanken går alltså från att ”bara” ha varit en blogg till att nu ha både nyhetsflöde och en personligare del. Allt tidigare material finns kvar på sajten, i dagsläget runt 1200 artiklar om spa – en rik källa att ösa ur och hitta information ifrån när man är nyfiken på någon särskild behandling, spa eller resmål!

Spabanken startade 2008 som ett projekt med enda syfte att ge mig sinnesro. Med det menar jag att huvudet ibland bubblar över av allt jag ser, lägger märke till, vill berätta för er andra som är lika spafreakiga som jag. Sådant som inte passar in i tidningarnas mallar ”10 bästa…” eller ”Så blir du smalare/slätare/renare…”.

För den som inte visste det är journalistiken nämligen min huvudsyssla där spa är ett av mina specialområden (kryssningar är det andra, besök också gärna www.seafun.se). Jag har skrivit artiklar om spa och hälsa vinklade på alla tänkbara sätt sedan jag började frilansa som skribent 1997. Idag har jag besökt över 230 spasalonger och anläggningar över hela världen. Och det är med den bakgrunden och erfarenheten jag grundar mina påståenden och intryck…

Men nog om mig! Nya Spabanken har som ni ser en ljusare, luftigare design som jag hoppas ni ska tycka om. Menyn är tydligare så man enklare kan navigera sig runt bland ämnena. Artiklarna på förstasidan är som sagt uppdelade i två skilda delar: ett objektivt, oberoende nyhetsflöde om vad som händer i spabranschen och en personlig, subjektiv och reflekterande spablogg.

Webbplatsen är utvecklad av Rancio Development i en ny teknik kallad RWD, Responsive Web Design. Detta innebär att webbsidorna dynamiskt anpassar sig efter den enhet man använder, såväl mobil, surfplatta som desktop. Hittills i år har hela 45 procent av alla Spabankens besök kommit från mobil och surfplattor, så det blir allt mer angeläget att stödja dessa kanaler.

Den nya plattformen som Spabanken nu ligger på möjliggör för nya funktioner och finesser. Framtiden känns verkligen spännande och inspirerande! Jag rekommenderar er att kika in ofta för att följa med på den fortsatta färden. Och slutligen; tack för att ni varit med så här långt och tack för att ni fortsätter att läsa!

2 thoughts on “Spabanken goes RWD

  1. Hej Malin!
   Kul att du gillar det 🙂
   Vi hoppas att det ska bidra till mer lustfylld läsning!
   Välkommen in igen…/Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier