Det var snyggt, det var ”stajlish”, det var lockande – och det var stängt. Eller ja, dörrarna till på Aurea Spa stod öppna men inga faciliteter mer än spabaren och gymmet var igång. Det var ju invigning av fartyget MSC Splendida och alltså ville de hålla lokalerna öppna för nyfikna besökare som ville se sig om.

Gott så, jag hörde ju dessutom till de nyfikna, fast jag var ju även nyfiken på upplevelsen. Men även om jag varken kunde boka in mig på massage, testa någon av de fina aromabasturna eller få håret tjusigt uppsatt till galakvällen och invigningsceremonin, så var det riktigt spännande att se sig om på det 1690 kvm stora spat.

Längs hela entrén stod personalen och tog emot med den typiska och högst ödmjuka asiatiska hälsningen med handflatorna ihop. Väggarna såg ut som de var uppbyggda av staplade skifferbitar och i spabaren kunde man slå sig ner i någon av de schyssta korgmöblerna (ni vet den här nya moderna sorten av mörk tålig ”plastrotting”) och beställa till exempel en smoothie eller juice. Det fanns även hårsalong, stort gym och inte mindre än 23 behandlingsrum och 6 bastur, alla med olika dofter (när de är igång vill säga).

Jag fick några prover på Kerastasé-schampo och inpackning i alla fall, och så testtränade jag i gymmet. Otroligt fräsch miljö, rymligt och alla Technogym-maskiner man kunde tänka sig. Yogarum fanns också.

Här är några prisuppgifter från Aurea spa:

Thermal suite (bastuavdelningen) 1 timme: 16 euro
Massage: från 70 euro
Vitaminbomb (dryck från spabaren): 4,90 euro
Att nyttja gymmet kostar inget.

Förutom den snygga designen vill jag sätta plus för att det fanns flera olika poolområden att välja mellan. Ett av dem var det lugna Zen-området där inga barn fick vara och stämningen var extra spa & avslappnad :-). Här kunde man slappa i supersnygga solsängar som såg ut som gigantiska insekter. Handdukar var det bara att låna från poolpersonalen.

Eftersom det var invigning kostade ingenting ombord. Jag prövade bland annat en supergod fruktsmoothie som jag här kan ses njuta av i en av bubbelpoolerna (övre bilden är från det vanliga sol och bad-däcket, nedre bilden är från zen-området).

Kvällen fortsatte lika glamouröst med champagne och fantastiskt uppträdande av Joaquin Cortés (den snygga, kända flamencodansaren), José Carrerras (den lite äldre världsberömda operasångaren), sångerskan och UNICEF-ambassadören Amy Stewart, en mängd tal av olika prominenta personer och så själva dopet med ”bandklippning” och tal av Sophia Loren.

Under hela ceremonin satt vi och de tusentals övriga särskilt inbjudna gästerna för detta invigningsarrangemang, utomhus i den ljumma Barcelona-natten mot en stor scen och fartyget som fond. Avslutningsvis exploderade himlen i fyrverkerier och confetti! Det var minst sagt mäktigt, eller splendida som italienarna skulle uttryckt det…!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier