En aktivitetsfylld helg ombord på Splendida

Jag måste stryka och jag måste blogga och jag måste packa och jag måste skriva på ett spa-nyhetsbrev och jag måste – puh – andas! Just nu äter jag frukost medan jag skriver detta. Tur att man har simultanförmåga :-).

Anledningen till att jag har så mycket att hinna med är att jag runt lunch tar flygbussen till Arlanda. Barcelona väntar och där invigningen av rederiet MSCs nyaste kryssningsfartyg; Splendida.

Med erfarenhet från många fartygsinvigningar vet jag att det blir stora festligheter med pompa och ståt samt närvaro av Sophia Loren, gudmor till många av fartygen, samt denna gång även den spanske tenoren José Carreras. Ska bli fantastiskt! Jag minns när fartyget Poesia skulle invigas, då uppträdde Andrea Boticelli. Jag grät nästan, så vackert var det…

Om jag hinner dra en sparajd i stan är tveksamt, men jag ska i alla fall ha med mig bikini för att kunna bada och svettas på Aurea Spa som är det namn spaavdelningarna har ombord på MSCs fartyg.

Alla jag hittills sett har stora avdelningar med olika bastur; torra, med ånga och aromer, och rikt dekorerade med fin mosaik. De brukar också vara starkt asiatiskt influerade med personal från Bali eller Indonesien som verkligen kan sin sak. Och precis som på MSCs fartyg i övrigt så håller designen riktigt hög klass.

Andra roliga aktiviteter för den som vill hålla igång är att det finns squaschbana, pool med vattenrutschkana, gym, bowlingbana i miniformat – och de har faktiskt även Nintendo-spelet Wii ombord. Golfaren kan träna svingen i nätbur. Säkert vill ingen heller missa att testköra i deras F1 simulator eller gå på 4D-biografen. Ja, jag lär sannerligen inte få tråkigt i alla fall! 🙂

Du som är nyfiken på evenemanget kan faktiskt följa invigningen på nätet! På denna länk kommer invigningen visas i direktsändning! Kika in så lovar jag att vinka :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier