Skodsborg Kurhotel & Spa – där de läser gästens tankar

Har du någon gång önskat att personalen på hotellet där du just checkat in skulle vara telepatisk och intuitivt uppfatta minsta önskemål från din sida? Skodsborg Kurhotel & Spa verkar vara ett sådant ställe.

När vi anlände dit i lördags, mycket senare än tänkt (vi hade fastnat på en avslutande sightseeing i Köpenhamn i regi av Orient-Expressen – helgens första äventyr), klev vi in och upptäckte att det var incheckningskö i receptionen. Brunchen vi var inbokade på skulle stänga om 10 minuter. Jag måste osat “snälla-skynda” lång väg för den lyhörda receptionisten lyfte blicken från skärmen och sina andra kunder, föreslog vänligt att vi kunde ställa väskorna i receptionen och gå direkt upp till restaurangen.

I restaurangen släppte de snällt in oss trots att de precis skulle stänga, kom med juicer och te till bordet, och lät oss avsluta i lugn och ro. Nästa anhalt var spaavdelningen. Jag hade ännu inte kommit ner i “spa-mode” (alltså blivit avslappnad…) utan klädde raskt om till bikini, badrock och tofflor och tog mig snabbt igenom omklädningsrummet – bara för att komma på att trots att jag hade duschat på rummet hade jag glömt tvätta av mig make upen! Nä lägg av vilket…antiklimax!

Jag hade varken tid eller lust att ta mig ända tillbaka till rummet igen, så jag vände tillbaka till spareceptionen som också har en rätt välförsedd shop med kläder och produkter, och förklarade dilemmat. Samma sak här, den alerta personalen tog genast fram små plastkoppar, började portionera upp ögonmakeup-remover samt rengöring från Carita, gav mig ett par bomullstussar och TACKADE MIG för min omtanke att låta deras pool slippa makeup-rester som skulle runnit av om jag struntat i att tvätta av mig dem först. Underbart! Vad glad man blir, och där någonstans rann stressen av mig och jag började känna mig tillfreds i situationen. Det är ju nämligen tyvärr inte alltid så att jag, bara för att jag skriver om spa, själv har en rofylld spastund när jag är på “spamission”…tyvärr är schemat ofta tidspressat och man ska hinna med mycket på få timmar.

Om man inte bokat in sig på deras Spa adventure, ett cirka två timmar långt sparitual-besök i en särskild avdelning dit man annars inte har tillträde, är det i deras Spa Oase man vistas. Här finns en hydroterapipool med olika massagestationer, en torrbastu, en ångbastu med färgterapi, en dusch med multifunktioner, en uppfriskande grottvandring samt en relaxyta med soffa och några vilsängar där man kan ta sig ett glas vatten. Bäst var grottvandringen, en kort gång där man trycker på en knapp först och blir avsvalkad av en kall vattenspray både från sidorna och uppifrån (tycker jag mig minnas i alla fall, man drar liksom efter andan när man går in och försöker lugna sig istället för att skynda sig ut :-)).

När vi skulle gå, jag hade nämligen en behandlingstid att passa, såg jag att de satte igång en bastuaktivitet för en grupp. Specialbokad eller för alla vet jag inte, men jag såg att en bastuvärdinna förberedde och gick in med en stor stäva med is. Jag gissar att det var en variant av Sauna Chill – spakonsulten Linda Myrbergs concept – som de har. Tyckte nämligen att jag såg henne i broschyren på bild och så vet jag att hon bott i Danmark i många år, även om hon nu flyttat tillbaka till Sverige igen. När vi senare på kvällen var i restaurangen, och vattenkaraffen hade en bit kolstav i sig visste jag att jag sett rätt. Kolet är nämligen en av Lindas projekt, Sort of Coal, och det är hon som ligger bakom Yasuragis basturitual Shiro Zumi (där kolet används), en riktigt häftig upplevelse för övrigt!

Men behandling var det ja. Jag testade “ En energigivende oplevelse” (775 DKK/50 min) med inpackning i ungersk lera blandat med kamferkräm (faktiskt Kerstin Florians Fussbalm!), samt applikation av varm enbärsolja. I behandlingen ingick även ansikts- samt skalpmassage. Min terapeut (för övrigt proffsig, trevlig, glad – allt man önskar av sin terapeut) berättade för mig att jag skulle uppleva både kyla och värme under behandlingen och mycket riktigt fick jag be henne höja värmen i bädden för jag frös, så kylande var kamfern. Efter att jag duschat av mig leran, med lite hjälp på ryggen av terapeuten (snyggt utfört utan att jag kände mig obekväm att öppna fast jag stod i duschen näck), fick jag full insmorning av den lena varma oljan. Den doftade gott, lite träaktigt av enbär, och gav min hud fukt och näring. Hela kvällen var jag superavslappnad, avstod vin till middagen och stupade i säng tidigt.

Jag sov djupt, sängen i vårt rum var bred och skön. Rummet var också rymligt men annars ganska omärkvärdigt, jättefin utsikt dock. Det var iskallt när vi kom tillbaka från middagen men när vi vaknade var det varmt eftersom vi drog upp värmen rejält kvällen före. Färgskalan i rummet var inte suverän, lite sjukgult…hm, kändes inte upplyftande…men plus för att det i badrummet stod två små Neroli kroppslotioner från Kerstin Florian samt låg en fin liten väldoftande tvål med innehåll av tång och rosmarin, specialgjord lokalt för hotellet.

Efter frukosten imorse var det dags att uppleva Skodsborg Spa Adventure. Jag skriver mer om det i nästa inlägg då detta redan blivit kilometerlångt :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier