Hälsningar från alperna! Jag har inte skrivit på ett par dagar dels för att vi hängt ute mest hela dagarna och njutit av det fina vädret, dels för att jag fick en beställning på en spaartikel som jag jobbat med.

Hälsogöra på mässan: basta i ett ölfat, smörja sig med murmelkräm och vitaminboosta sig med fräscha grönsaker!

I fredags var vi på en stor årlig mässa i den närliggande staden Dornbirn. En del var tillägnad hälsa och bland utställarna fanns exempelvis de som presenterade udda grejer som en bastu för trädgården i form av ett ölfat, lokalproducerad hudvård som murmeldjurskräm och öl med gyttja! Jag lockades inte att testa någon av dem men de skulle tydligen vara väldigt hälsosamma att använda :-). Härligare var det då i Bregenzerwald-hallen med massor av ätbart från jordbrukarna i trakten som dukats upp som en färgrik grönsaksbuffé.

I helgen var det fest i byn Mellau både på lördagen och söndagen. Med sol från en klarblå himmel båda dagarna åkte vi förstås dit och var med när hundratals kor kom ner från sitt sommarbete, åt och drack gott, pratade med folk, lyssnade på ”ompa-ompa-band” och bara njöt. På söndagen tog vi kabinbanan upp på en bergstopp på över 1400 meters höjd där vi åt vår lunch. Solen sken och det var packat med folk i solstolar och längs träbänkarna vid den idylliska alprestaurangen. Söta par i de typiska folkdräkterna blandades med turister, getter, vandrare och kor i en enda salig, härlig blandning!

Igår var jag tillbaka till Hotel Post och träffade Susanne Kaufmann, hotellägarinna och kvinnan bakom spat och produktmärket med samma namn. Det visade sig att hotellet firar 160 års jubileum i år och att hon är femte generationen som driver Hotel Post, imponerande! Under vårt möte fick jag reda på en massa spännande om hur spat kommit till, tankarna bakom design och produkter och att de snart ska ha anti-aging-vecka med en äkta kinesisk läkare.

Jag har grym tur för läkaren kommer redan på fredag vilket betyder att jag kommer att kunna träffa henne och få prova på deras mycket speciella föryngrande ansiktsbehandling där de kombinerar Bregenzerwalds eget örtapotek med den kinesiska läran och akupunktur! Jag har länge velat pröva ansiktsakupunktur som ett uppfräschande alternativ till mer radikala ingrepp mot rynkor och slapp hud. Det gäller ju att förebygga och börja medan tid är…! 😉

En hel del andra spännande möten är dessutom på gång och eftersom vår vistelse också börjar lida mot sitt slut börjar det plötsligt bli lite bråttom att hinna med allt. Men självklart ska vi skynda långsamt – hela idén med att vara här är ju att leva slow

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier