När jag hade sjunkit ner i det varma örtbadet, den lugnande spamusiken började sprida sig mjukt i högtalarna, terapeuten hade lämnat rummet och jag sippat på mitt källvatten, så kände jag hur avspänningen spred sig i kroppen…ahhhh…detta är livet, tänkte jag!

Idag var jag tillbaka på Susanne Kaufmann Spa för att pröva en av deras behandlingar. Hotel Post har nämligen delat upp det i badhus (det som jag här tidigare på bloggen med avsikt kallat spa) och behandlingsavdelningen som de kallar spa.

Det är en häftig visuell effekt och känsla bara att kliva in. Spat är en vit värld av glas och ljus. Golvet är vitt, taket är vitt, väggarna och alla möbler likaså. Till och med terapeuterna är helvitt klädda. Säkert är det meningen att man ska associera till ett apotek. Det är i alla fall omöjligt att inte göra det, särskilt som det är gott om små lådor (vita förstås!), och flera av terapeuterna går omkring i vita rockar. Det enda som bryter av är ett par gröna stolsdynor och matchande ljuslyktor på borden. Och så de snygga Susanne Kaufmann-produkterna förstås. Så snart jag haft mitt möte med Susanne Kaufmann själv kan jag berätta mer om dem!

Runt receptionen med intilliggande väntrum/shop och en liten terrass, där jag faktiskt satt och solade idag i väntan på min behandling, så ligger behandlingsrummen, även de med kritvita dörrar som smälter in i det övriga. Det kändes lite som att vara mitt i en futuristisk film som kanske The Island eller den där kritvita scenen i The Matrix. 🙂

I alla fall. Jag hade bokat den behandling med mest lokalanknytning som jag kunde hitta i den frestande, långa och ambitiösa spamenyn; nämligen en Bregenzerwälder Bergkräuterritual. Det hela började med ett spännande bad i kristall-färgljus-magnetfältvatten (för att försvenska den svårtydda beskrivningen i menyn). Det doftade himmelskt och jag var väldigt tacksam över att slippa de förhatliga jetstrålarna som de flesta bad på spa brukar innehålla (jag tål dem inte, det bara kliar överallt!).

Vad det än var i det där vattnet så kände jag mig 20 minuter senare dubbelt så tung som när jag klev i. Efter att jag torkat mig sjönk jag djupt avslappnad ner på massagebritsen bredvid badet. Det första min terapeut Barbara gjorde var att förklara lite och sedan skrida till verket.

Med hjälp av heta tygstämplar (örtpåsar) fyllda med lavendel och ris, började hon ”stämpla” min kropp del för del i snabb takt. Jag gissar att hon arbetade sig upp längs mina energimeridianer. Efter att varje kroppsdel ”stämplats” klart smorde hon in den med varm olja och mjuka långsamma rörelser. Det var otroligt skönt! Jag var väldigt nöjd med behandlingen och ger den högt betyg.

Så var det det här med nakenheten. Hemma får vi ju (förhoppningsvis) uppleva en god handduksteknik av vår terapeut som ser till att skyla och inte genera oss. Sådant verkar inte vara så noga här. Min terapeut stod bredvid både när jag skulle kliva i badet, upp och efteråt när jag var klar och försökte vingla upp och ta mig i min badrock igen. Under själva behandlingen bad jag faktiskt om en extra handduk att ha över brösten, det tycker jag att man kan. Ja, man SKA faktiskt göra sådant om man inte är bekväm. För om man inte kan koppla av under en behandling så njuter man ju inte, och gör man inte det lär man ju knappast komma tillbaka och det blir ju ingen glad av. Allra minst spat :-).

Ska också tillägga att jag var tillbaka till badavdelningen för att titta på och pröva det jag missade sist; deras Garten Sauna, Bio-Sauna och ytterligare en relaxdel. Kanske bytte hotellet gäster idag just vid den tiden jag var där eller så var det bara en slump men jag var helt själv, vilket ju faktiskt var lite skönt och lyxigt. Om det var därför eller för att jag börjar vänja mig vid att ”spaa naken” vet jag inte, men nog kände jag mig lite mindre besvärad idag när jag bastade och duschade ute i deras spaträdgård.

Hur som helst så växer det här spat för varje besök. Och trädgårdsdelen är riktigt läcker, lika stilren den som allt det övriga. Medan jag svettades i den 96-gradiga hettan fantiserade jag om ett eget hus med alla dessa fina faciliteter i mitt eget hemmaspa! Men också om att komma tillbaka en dag för att njuta mera…

2 thoughts on “Vit futuristisk värld på Susanne Kaufmann Spa

  1. Hej!

    Jag undrar om du vet ett bra ställe i stockholm där man kan få kur bad för två personer bredvid varandra. att badkaren är bredvid varandra.

    tacksam för svar

    1. Hej Kristina,
      Jag önskar att jag kunde hjälpa dig men eftersom jag själv inte är speciellt förtjust i duobehandlingar så går jag sällan på sådana. Det blir nog tyvärr till att ringa runt om du är ute efter just detta. Utan att ha koll på om de har vad du söker så är ett par tips att kolla med Blue Medi Spa, Sergel spa eller Arnelids.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier