Efter ett litet uppehåll på ett par veckor är jag tillbaka! Ni har säkert gissat vart jag har hållit hus, eller ”vad som hände” :-). Världens underbaraste lille kille; Isac, kom till världen! Isac såg dagens ljus för allra första gången den 11 maj, tre dagar före beräknat födelsedatum. Han mår jättebra.

Jag vill också passa på att tacka för alla hälsningar, lyckönskningar och för vänliga ord från dem som saknade mig på årets spadagar. Det värmer!

Som utlovat måste jag ju också berätta något i alla fall om hur jag ”spaifierade” själva förlossningen…

Eftersom Karolinska inte erbjuder möjligheten att bada och levande ljus inte var tillåtna så var jag ju tvungen att ta till andra knep. I BB-väskan hade jag packat allt från massageoljor till olika sprayer, så när jag låg och hade värkar och sög i mig lustgas fyllde sambon rummet med doft av lavendel, sprayade mitt ansikte med rosenvatten alternativt Evianvatten och masserade däremellan mitt ryggslut. Om det hjälpte mot smärtan vet jag inte direkt men mentalt var jag glad att vi fick ägna oss åt våra stämningshöjande aktioner utan att personalen protesterade. Faktum är att personalen var toppen på alla sätt, och då gick vi ändå genom fyra arbetspass…!

Hur som helst; nu är bebisen ute och här hos oss, inom räckhåll att krama, pussa på, ammas och gosa med. Självfallet har jag redan försökt mig på att ge honom lite babymassage men det gick inte riktigt hem; jag tror han måste bli lite äldre för att uppskatta det :-). Samma sak med bad; hittills verkar han inte alls ha mammas läggning för att njuta i vatten (han gallskriker mest!), men det kanske kommer? Eller så är det bara en fråga om att använda de rätta produkterna…

Intressant nog har Apoteket nyligen kommit med en hel serie nya babyprodukter med allt från babyschampo, tvål, våtservetter och nagelsax till tvättlappar, särskilda bomullspinnar (med tjockare ”tuss”) och babyolja.

Det första jag nyfiket granskade var oljan. Var det ännu en mineraloljaprodukt för de minsta (sådana som det redan finns för många av på marknaden)? Glädjande nog blev svaret: nej. Detta är en helt vegetabilisk olja, utan konserveringsmedel och berikad med E-vitamin.

Att förpackningarna pryds av små söta djurfigurer som en panda, hund, kanin, groda, gris och pingvin, gör dem ännu roligare att ställa upp runt skötbordet – även om babyn förstås inte bryr sig :-). Hon/han bryr sig ju bara om en mjuk hud som inte svider eller irriterar.

Så snart jag och Isac haft en riktig babyspastund och testat igenom produkterna återkommer jag med ett mer utförligt utlåtande, men spontant känns det positivt att innehållet är vegetabiliskt och inte innehåller varken parfym eller färgämnen.

Och apropå parfymfritt; en annan ny relaterad produkt som jag redan har börjat använda är Apotekets olja för gravida magar. Oljan passar nämligen också att användas minst tre månader efter förlossningen för att smörja den uttänjda huden och öka elasticiteten.

Rekommenderad användning är ett par gånger dagligen för att göra huden smidig och len, och även om jag normalt njuter av lätt doftsatta produkter (helst då av eteriska oljor) så känns det just nu bäst med parfymfritt – meningen är ju att Isac ska känna igen min personliga doft och inte störas av parfymerade deodoranter, krämer eller oljor. Den har hittills funkat väldigt bra och priset avskräcker inte heller; 65 kr för 100 ml.

14 thoughts on “Isac – Sveriges första spababy

 1. Stort grattis till bebisen! Följer din blogg och har väntat med spänning på detta inlägg! Må så gott!
  Hälsningar från en mormor, tonårsmamma, bonusmamma och småbarnsmamma (kombinerar detta med att driva ett spa)

  1. Stort tack Carina! Och grattis till dig också – wow vilken barnerfarenhet du måste ha 🙂 Märks det på din spameny?

   1. Det är väldigt avkopplande på Exotic Spa…
    Jag har ganska nyligen öppnat men har redan haft,tycker jag, många nöjda spagäster. Satsar mycket på en avkopplande exotisk miljö och har duktiga massörer (de kan klassisk, aroma och thaimassage)
    Jag har skapat ett spa som jag själv vill ha det, har bott med hela vår familj i Thailand ett halvår och fått inspiration därifrån. Men det är mycket kvar ännu så vi får se vad som händer i framtiden. Söker nu efter exotiska ekologiska hudvårdsprodukter. Har du några tips?
    Må så gott och njut av bebistiden!
    Varma hälsningar från Carina på Exotic Spa

    1. Hej och vad härligt det låter! Om jag kommer på eller hittar exotiska ekologiska produkter ska jag ha dig i åtanke och tipsa! Allt gott & lycka till så länge. mvh Heidi

 2. GRATTIS TILL LILLSPA:AN =) Så underbar!!!!

  Ville bara passa på att tipsa om en produkt för dig: pregnant woman butter / Strech mark butter som är helt grym för huden! Dock inte samma prisklass som apoteket! Men den är 100% ekologist och naturlig! Inte många produkter som är! Den innehåller vetegroddsolja och ringblommma bla!

  Ta väl hand om dig!
  Med varma hälsningar Monica.

  1. Hej och tack för hälsningen och tipset! Nu är jag ju inte gravid längre men är ändå nyfiken på vad är det för märke på produkten vilket du inte skrev?

  1. Tack! Ja, han blir om möjligt bara sötare förvarje dag 🙂 Och så var det lite mentalt viktigt för mig (och kul) att få spaifiera skedet med att sätta honom till världen…

 3. Hej igen …Förlåt, slarvigt av mig… Jo det är Raison d´Etre Spats (Grand Hotel) egna märke alltså Raison d´Etre =) Produkten fanns med i en gravid tidning oxå (amelia tror jag) härom veckan.
  Mvh Monica

 4. Så svettvarmt som vi hade det i Stockholm idag hade man kunnat stå i duschen hela dagen. Men det kan man ju inte som bebis, alltså blev det ett skönt bad för Isac nu sju veckor ”gammal”!

  Han gillar mer och mer att bada! Idag vaggade jag honom fram och

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier