Sitter som på nålar. Och inte bara för att jag ivrigt (och nervöst) inväntar värkar för att föda barn. Nej, också för att det absolut mest intressanta och spännande årliga spaevenemanget inträffar om bara två dagar; Spadagarna 9-11 maj. Och jag har tackat nej till att delta :-(.

Förra året var jag med inte bara i egenskap av spaskribent, jag satt med i flera paneldebatter också och tyckte till bland annat om ämnen som framtidens spa. Arrangör är föreningen Svenska Spahotell och i år har de dessutom förlagt det hela till ett spa jag ännu inte besökt, nämligen Loka Brunn. Så på sätt och vis missar jag dubbelt så mycket, men det kändes svårt att tacka ja där i höstas när jag inte visste hur jag skulle må eller när jag skulle föda exakt, ett beräknat födelsedatum är ju trots allt bara en uppskattning och ingen garanti…(det kan lika väl börja inatt, som om tre veckor, som den 14 maj!).

Vad händer då på årets upplaga av Spadagarna? En massa spännande! Anna-Cari Gund; rektor för Privatskolan för Hudvård och Spa tillika VD för Garm Nordic (som bland annat har agenturen för märken som Babor och Aromatherapy Associates) kommer att ha en workshop för terapeuter. De två erfarna spacheferna på Varbergs Kurort och Yasuragi Hasseludden; Carina Wallberg och Ewa Goos, pratar om ämnen som personal och bemanning. Min branschkollega Lotta Hellman, spajournalist på Leva, håller i år en workshop för terapeuter, och de olika spahotellens kockar kan söka inspiration om framtidens spamat hos Fredrik Hedlund från Kocklandslaget.

Och sådär fortsätter det; idel intressanta personer och ämnen med höjdpunkter som
föreläsning med självaste Kerstin Florian som ska berätta om spabranschens utveckling de senaste 30 åren och framtidens vision inom spa och Blossom Tainton-Lindquist som kommer att prata hälsotrender och även hålla ett pass i morgonyoga! Hur gärna hade jag inte velat lyssna på och träffa dem!

Ja, som ni förstår så sörjer jag att jag inte kommer att vara där, men som någon tröstade mig med; det kommer fler år. Just detta satsar jag på att klappa mig på magen från soffan, vila och förhöja spastämningen på hemmaplan inför Den Stora Händelsen! Återkommer inom kort om exakt hur jag ska gå tillväga…! 🙂

2 thoughts on “Spadagarna 2010

  1. Förstår att det känns märkligt för dig att inte vara på plats, Heidi! (Men snacka om giltigt skäl…) Vill bara tipsa om att vår spachef Carina kommer att berätta lite om vad som händer på vår blogg (http://comwell-blog.se/). Passar också på att önska dig varmt lycka till!

  2. Hej Heidi, vad synd att du inte kunde gå på det, hade varit roligt att få se dig, när man har följt bloggen i några år 🙂 Det var jätte roligt, jag var på alla föreläsningar och deltog i det mesta 🙂 Lycka till!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier