Idag var jag på Formex-mässan. Det är ju egentligen en form och design-mässa som inte har särskilt mycket att göra med spa eller bad, men jag lyckades ändå nosa upp lite spännande i olika montrar såsom fina doftljus med eteriska oljor, tvål- och badprodukter med romantisk provencekänsla, färgsprakande doftserier med orienttouch…och så en massa vackra inredningsdetaljer förstås. Det är så härligt att bli inspirerad ibland!

Den egentliga anledningen till att jag lämnade skrivbordet idag trots mycket jobb var att jag ville lyssna på Lotta Ahlvars (VD på Svenska Moderådet) trendföreläsning. De brukar alltid vara spännande, så ock denna gång. De tre trendströmningarna som presenterades gick under namnen returism, retreat och re-renässans.

Den som bäst översätts till spavärlden är väl här retreat som handlade om hur vi behöver stanna upp, tänka till, reflektera och kontemplera. När vi reser bort kan det vara till en sparsmakad miljö där vi bara ägnar oss åt att stressa av…tänk alltså resande till typ kloster, pilgrimsvandringar och annat som andas lite själslig vård.

Jag kan bara sucka drömskt och känna att jag vill göra allt detta nu, nu, nu! Men närmast på tur står faktiskt Paris… ”Stackars mig” ;-).

Ljuvliga ljus från Voluspa och härliga badprodukter från Durance.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier