Följ med in i Kurbadet by Ilse Jacobsen

Foto: Heidi Rovén

Kurbadet by Ilse Jacobsen ligger i Hornbaek, på samma gata som hennes butiker med Cruize-kollektionen, blommorna, skorna och de läckra klänningarna. Ja och så regnjackorna och stövlarna förstås! 🙂

När jag var där på besök tidigare i våras träffade jag Ilse själv på plats. Hon visade stolt upp sina spaprodukter som jag fick känna och dofta mig igenom allesammans. Produkterna – som jag skrivit om här förut – finns för både ansikte, kropp, hår och fot. Alla innehåller havtorn som är en av signaturingredienserna.

Själva Kurbadet, eller spat, går i milda naturtoner inifrån och ut. Beige, kräm, vitt…precis som Ilse vill ha det. Här ska man få ro till att koppla av och återfå sin energi, och därför ska intrycken vara svala och milda.

KURBADET_IMAGE_11_low

Intill spareceptionen (som också fungerar som shop) finns en bar och restaurang, allt lika snyggt designat. En trappa ner ligger omklädningsrummen med skåp för de personliga sakerna. Man får låna badrock, väska, handduk, tofflor och en väska under vistelsen. Och självklart står Ilses produkter i duscharna så att man kan lyxa till det redan där!

Några gymredskap smart inklämt i ett hörn vittnar om att hälsotänket finns där, och att stammisarna säkert är många. Överlag känns spat mer i storlek som en stor villa och med få gäster kan man nästan fantisera om att man är hemma hos Ilse själv som en exklusivt inbjuden gäst…inte helt otroligt är det heller att man stöter på henne i ångbastun eller den varma poolen. Hon bor själv i Hornbaek och har berättat att hon gärna själv nyttjar spat då hon får tid.

Stämningsbild Ilse Jacobsen

Vad finns då här att njuta av? En torrbastu och ångbastu finns till exempel. I ångbastun sitter den här fina bilden ovan som jag bara älskar för den vilsamma stämningen men också för att den vittnar om naturens krafter…den får mig att tänka på en stormig höstdag och hur skönt det kan vara att krypa in i ett spa då.

Pool finns både inne och ute, 34-gradig värme i båda, samt varma vilstolar i ursnygg design. En bänk här, en staty där, lite glossiga magasin och sedan behöver i alla fall inte jag så mycket mer för att spakänslan ska infinna sig! Sommartid är det förstås urläckert med de stora krukorna med vit hortensia längs poolkanterna, kvällstid tänder de stora lyktor.

_MG_6804_1

En gräsmatta finns också liksom en takterrass att sola på – varifrån man även har utsikt mot havet och stranden. När man är mätt på detta (om man nu blir det) kan man också boka en behandling. Det gjorde jag, en alldeles speciell. Mer om den i nästa inlägg!

3 thoughts on “Följ med in i Kurbadet by Ilse Jacobsen

  1. Hej, Vilka inspirerande artiklar, jag blir sugen att ta en långhelg på spa så snart som möjligt. har du en mail som man kan skriva till för eventuella frågor? Vänligen/ Agnes

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier