Hot seashell-massage på danska!

_MG_6855_1

Musling? Vad sjutton är muslingmassage? Musling är danska för mussla och även om det var mer snäckskal det rörde sig om så var det en sådan massage jag fick prova när jag gästade Kurbadet by Ilse Jacobsen!

Jag kände nämligen direkt när jag var där; hur stressen växte. Det var för bra för att hasta sig igenom ett besök, här ville jag stanna. Solen sken och dagen var underbar. Så var också spat som dessutom var lugnt och nästintill folktomt sånär som på den lilla pressgrupp jag reste med.

Jag smet till receptionen. Jodå, de hade tid. En massage bokades samtidigt som jag avbokade att följa med till hotellet med vår transferbuss. Istället bokade jag en taxi till senare. Långt senare :-).

Ahhh…med fullproppade shoppingkassar från Ilses butiker återvände jag så lite senare till spat för att återigen kliva in i de njutningsfyllda regionerna. Nu ensam. Min terapeut kom och hämtade mig och visade mig till behandlingsrummet en trappa upp.

Från fönstret kunde jag se havet och stranden där hade jag bara ett par timmar tidigare strosat omkring, låtit fingrarna gräva sig ner i den varma sanden och känna de fina kornen sippra igenom. Jag hade också sett vita snäckskal på stranden, och det var med dem på näthinnan jag la mig tillrätta på massagebänken och slöt ögonen…

_MG_6845_1

Var det nu musslor som jag blev masserad med? Nej förstås inte. Det som användes var konstgjorda snäckskal, men vackra och naturtrogna, fyllda med något så att de kunde hålla värmen. Uppvärmda och med rikligt med olja från Ilse Jacobsens egen produktkollektion började så massageterapeuten att stryka kroppen med de stora snäckskalen. Effekten blev som en ”hot seashell” – istället för ”hot stone” – massage på danskt vis!

Känslan var annorlunda och härlig, främst är det väl tanken och idén kring det som är grejen, även om det förstås var skönt också. Läget, stranden, att jag just hade sett snäckorna blixtra till där kritvita i sanden…för att sedan komma in och få just en snäckskalsmassage…den känslan var oslagbar!

En sådan här massage kostar 975 danska kronor vilket är cirka 1160 svenska kronor för 75 minuter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier