Återbesök på Viking Grace Spa

À la carte-restaurangen Oscar, Viking Grace. Stora bilden: Viking Line, lilla bilden: Heidi Rovén.

Igår kom jag hem i ottan från ännu en tur till havs. Denna gång kryssade jag med eleganta Viking Grace, nyaste fartyget i Viking Lines flotta. Grace är otroligt fin, riktigt klassig med många designelement, men inte minst är hon världens mest miljövänliga kryssningsfartyg.

Efter en underbar frukost i à la carte-restaurangen Oscar (enormt fräscht, väldigt gott och framförallt i lyxig miljö…fin utsikt och levande pianomusik, det var som att sitta på ett femstjärnigt hotell någonstans i världen…om man bortser från bebisskriken från bordet bredvid då 😉 ) rörde jag mig så småningom mot spaavdelningen.

_MG_3010_1

Med mig hade jag miniförpackningarna från Comfort zone som fanns i vår Premium-hytt, men det hade jag inte behövt – det fanns behållare med rengörande produkter från samma märke på spat.

Viking Grace Spa ligger högst upp och på ena sidan av fartyget. Här möts man redan i entrén av läckra stora vita krukor och andra designinslag. Känslan är lyxig och man blir genast förväntansfull!

Omklädningsrummens duschar har snyggt, bronsfärgat kakel och i anslutning finns också en torrbastu (dock utan havsutsikt, tror herrarna fått den för en gångs skull 🙂 ) som också är väldigt härlig. Jag gillar till exempel det dämpade ljuset som gör det lättare att slappna av då man inte känner sig lika exponerad.

Viking Grace Spa, foto: Viking Line.

Hela bad- och bastuavdelningen är utbredd på längden och har kantats av stora fönster vilket ger en härlig kontakt med och utsikt mot havet.  Här finns örtbastu, ångbastu, snögrotta, duschar och två rejält tilltagna bubbelpooler i halvmåneform. Man kan också slå sig ner i en vilstol antingen längre in eller precis vid de stora fönstren.

När jag kom till spareceptionen var det första jag fick veta att de reserverat sin spasvit, VIP-avdelningen, åt mig! Otroligt flott, jag blev förstås jätteglad! Man och son fick också vara med så jag hämtade dem och så ”checkade vi in” i vår privata bad- och bastuavdelning 🙂 . Här fanns vatten, choklad och frukt i massor samt gott om badrockar, tofflor och handdukar. I duschen hängde stora behållare med schampo, balsam och duschcrème. Det var bara att ta för sig…

Grace spa VIP, foto: Kristofer Scheiderbauer.

När vi njutit klart gick vi ut till den stora spaavdelningen och fortsatte där. Jag var nyfiken på att gå in i ångbasturna eftersom de sist jag var på plats hade vissa problem. De var fortfarande lite väl heta tyckte jag, men hellre det förstås än för svala. Man fick också se till att dra upp benen så att man inte brände sig på ångan som strömmade ut undertill, men det är rätt vanligt i många ångbastur.

Ljus och snygg mosaik med inslag av guld. Foto: Viking Line.

Hettan i keramikbänken man sitter på och som tidigare varit ett problem var nu i alla fall åtgärdat. Nu var det precis lagom varmt att sitta på den sluttande bänken, riktigt skönt.

Snögrottan däremot var bara halvkall och verkade vara ur funktion för där fanns ingen snö eller is, men jag hade blivit förvarnad via mail från rederiet om detta.

Innan jag var klar med spabesöket testade jag också en behandling. Mer om det i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier