Pedikyr i toppklass på Birka

_MG_2951_1

Just tillbaka från en kryssning med Birka! Jag var modig, att kryssa fredag till lördag är ingen lek 🙂 men denna gång fanns inget annat val. Det jag syftar på är att det kan vara lite ”förhöjd stämning” ombord om jag uttrycker mig så, folk vill ju gärna festa till lite när det är helg…

_MG_2917_1

I alla fall. Självklart gjorde jag ett besök på Panorama Spa där jag hade bokat tid men först besökte jag Panorama Bar längst fram i fören intill spat. Där är det lite lugnare och kvällstid sitter man under en stjärnhimmel och ser ut över skärgården.

Utöver de alkoholhaltiga alternativen finns en fin meny med hälsodrinkar. Jag testade en Ingefära deluxe på ingefära, banan och ananas. Riktigt god var den!

Bartender var Thomas som egentligen är massör inne på spaavdelningen, men jag måste säga att han har en framtid i baren också 😉 .

På Birka känner jag igen många av terapeuterna. Men även de minns mig. Att bli ihågkommen är riktigt fin service tycker jag, särskilt imponerad blir man när de till och med minns vem man var med och vilken behandling man tog!

Idag prövade jag en pedikyr, något jag faktiskt aldrig testat förut på Birka. Fotbehandling inom spavärlden kan verkligen vara allt mellan himmel och jord, ni vet, från lull-lull med lite bad, skrubb och massage till full fotvård.

_MG_2961_1

På Birka visade det sig att pedikyren var av den mest fullfjädrade sorten och min terapeut Erica, som jag har träffats flera gånger förr, gjorde ett strålande jobb. Hennes bricka med verktyg såg ut som rena operationsbordet!

Hon badade, filade med minst tre olika verktyg, petade, skrubbade, tog bort och filade igen i varje liten vrå och hörn.

När hon var klar undertill fortsatte hon med naglar; klippte kanter, filade nagelplattan och så vidare. Ett riktigt proffsjobb utförde hon, jag var verkligen imponerad!

Dessutom känner man ju sådan tacksamhet när någon tar sig an ens fötter, eller hur? Och känslan efteråt…ahhhh! Jag hade bokat mycket tid så jag fick både massage och lack också (vanligtvis måste man dock välja).

_MG_2973_1

Det var verkligen sååå lyxigt. Och så fin jag kände mig efteråt! Stegen var lätta vill jag lova 🙂 .

Är du sugen att åka på spakryssning har du mycket att läsa här på Spabanken om mina resor med Birka, bara sök i sökfönstret.

Jag bad också Erica tipsa om vilken dag som det är lugnast och bäst spastämning ombord. Söndag svarade hon. Så då var det bestämt; nästa gång åker jag en söndag och ägnar 70 % av tiden i spat! 🙂

2 thoughts on “Pedikyr i toppklass på Birka

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier