Påsk…vår…(ja, i alla fall fram till igår! Idag snöar det ju…)…plusgrader och vi vaknar ur våra bleka instängda vinteriden. Det är inte bara klädbutikerna som börjar spraka av friska vårfärger, se bara på den här härliga korgen som kom hem till mig häromdagen med nya hårvårdande produkter från Apoliva!

Lite intressant är det allt. Med tanke på alla förändringar på apoteksmarknaden på sistone så talas det en hel del om att hälsa och skönhet kan utöka/bli en ny nish på de nya apotekens hyllor. Inte bara kommer vi säkert att se många nya namn inom Apotekens väggar, märken som Apoliva som bara finns på apotek, verkar också försöka blir lite ”roligare”…

Bara förpackningarna är som visuella vitaminbomber och serien innehåller schampo+balsam för olika hårkvalitéer och tillstånd (att de som skrivit produktbeskrivningarna sedan inte varit konsekventa och gjort några språkmässiga tabbar är väl tyvärr snarare vanligt än ovanligt…ex: det finns både schampo för skadat hår och för glansigare hår – men var är exempelvis schampot för matt hår kan man ju i så fall fråga sig :-)).

Doftar gott gör de i alla fall och att de gör håret rent betvivlar jag inte heller. Däremot håller jag på att kolla upp detta med innehållet. Av pressreleasen framgår nämligen att de ska vara både snälla mot hud och miljö. På vilket sätt frågar jag mig då? Innehåller Sodium Laureth Sulfate gör de i alla fall vilket betyder att de inte passar mitt ekofärgade hår särskilt bra.

Ett par andra härligt vårdoftande produktnyheter som ramlat in på sistone är en ny citronserie från The Body Shop; Sweet Lemon och en special edition av White Musk kallas White Musk Breeze.

Citronserien innehåller en hel drös friska doftnoter av till exempel citronskal, citronblad, citronblommor och citronjuice men också blommigare och mjuka inslag som magnolia, pion, vit mysk och trä. Resultatet doftar ungefär som den citronkräm mamma ofta kokade ihop när jag var liten på färskpressad citronjuice, socker, vatten och lite potatismjöl :-). Hela serien består av åtta produkter där Sweet Lemon Body Scrub (95 kr/200 ml) och Sweet Lemon Whip Body Lotion (150 kr/250 ml) lockar mig mest.

Vill man hellre matcha den nya härliga musk-doften för våren 2010 med hudvård så finns både en Sumptuous Silk Shower Gel och en Smooth Satin Body Puree i samma serie. Jag tycker The Body Shop lyckats riktigt bra med sina nya dofter på sistone; alla har varit fräscha och tilltalande! Själv använder jag gärna Aqua Lily men den här myskdoften, trots att jag brukar rata mysk i vanliga fall, kommer nog också kunna bli en favorit i vår!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier