Ny kryssningssajt lanserad på TUR i Göteborg

I helgen var jag i Göteborg. Anledningen var TUR, den stora årliga resemässan som man bara inte får missa om man arbetar inom eller på något sätt är intresserad av resor.

För första gången stod det utställare på min namnbricka, jag brukar annars alltid vara där i egenskap av press. Denna gång var jag på plats för att promota, inte bara min bok ”Kryssa inte utan mig”, utan också en ny resesajt som jag är redaktör för!

Temat är kryssningar och sajten är ett samarbete med RES. För att se resultatet klicka bara in på www.res.se/kryssningar
För er spa- och skönhetsintresserade finns läsning både om hur man kommer i form ombord liksom om kryssningar i skönhetens tecken.

Välkomna in för att upptäcka sajten!

2 thoughts on “Ny kryssningssajt lanserad på TUR i Göteborg

 1. Hej! hittade precis till din blogg. Jag undrar vad du har för tips om man vill gå spa utbildning? vad bör man tänka på och hur ska man välja skola? har du tips på bra utbildningar? Jag är en tjej på 22år, gick friskvård på gymnasiet och tyckte mycket om de praktiska kurser vi hade i massage och alternativ medicin, men på något sätt vill jag ha en bra grund både i anatomi och ”de praktiska”. Det fins så många olika utb inom hälsa och jag skulle behöva bra redskap at ta ställning till när jag väljer.

  1. Hej Anna!

   Mycket klokt av dig att ha ambitionen att sätta dig in i olika spautbildningar och välja med omsorg, innan du bestämmer dig. Det pratas en hel del i branschen om att det är så stor nivåskillnad mellan olika utbildningar, en del kan vara på bara ett par veckor medan andra har ett betydligt seriösare innehåll.

   Tyvärr vet jag inte exakt vad jag ska råda dig till, jag är inte särskilt insatt i de olika utbildningarnas innehåll, vad som skiljer dem åt och vilka som är bra/mindre bra. Jag vet att det finns utbildning i Örebro t ex men också i Grythyttan. I Stockholm skulle jag rekommendera Privatskolan för Spa och Hudvård (www.privatskolan-fhk.se).

   Ett tips är nog att du ska satsa på att inte ”bara” bli spaterapeut, utan ha kompetens inom massage och hudvård plus något mer också. Ju fler områden du behärskar, till exempel om du även har diplom som instruktör inom någon slags träningsform, desto mer intressant blir du på arbetsmarknaden.

   Glöm inte heller de ”mjuka värdena”, som hur man bemöter kunden på bästa sätt. Detta har jag skrivit en bok om, riktad just till terapeuter inom spa, hud- och kroppsvård. Den heter ”Spaterapeutens 10 budord” och du kan beställa den både direkt genom mig här på hemsidan (se annonsen) eller via nätbokhandlarna.

   Lycka till!
   Hälsningar Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier