Fotvård hör våren till

Foto: Salt och Hav Spa

Jag har just varit på mitt supermysiga lilla ”kvartersspa” Salt & Hav och inget hade kunnat vara mer rätt! Dels är det så underbart skönt att unna sig en behandling, vilken det än må vara, och särskilt en fredagseftermiddag när man efteråt kan gå hem och bara fortsätta att vara i den där sköna avkopplade känslan. Dels passade den jag valde – en pedikyr med avslutande massage av fötter och vader – extra bra för ett par gravidsvullna ben och fötter (som jag inte längre riktigt når ner till för att vårda ordentligt…). Dessutom var njutningen en present från min underbara sambo som vet att spa och behandlingar för mig är som luften jag andas…en livsnödvändighet! 🙂

Våren är en ypperlig tid att ta hand om sina fötter som varit instängda i strumpor och kängor en hel vinter och inom kort ska visas upp igen. Häromdagen när jag pratade med en väninna hade även hon bokat in en pedikyr. Min chica väninna berättade att hon snart ska till ett vårvarmt Barcelona i jobbet. Jag antar att hon planerar att glänsa med ett par vackert lackade tånaglar i ett par snygga sandaletter!

Mina fossingar ska inte in i några sandaletter på ett bra tag, inte heller är tånaglarna lackade – men glänser gör de. Jag har skrivit många gånger om Salt och Hav Spas lika trevliga som skickliga ägare Anette. Hon är en sådan där ängel som det strålar varm energi utifrån och som kund hos henne har man alltid med sig lite av samma mjuka energi när man går därifrån. Nu sitter den mestadels i mina fötter, som hon omsorgsfullt pysslat om så att de gått från ett sorgligt ”vintertillstånd” med många skavanker till ett välvårdat och polerat skick som både ser bra ut och känns fantastiskt bra!

Var det länge sedan du själv gjorde en fotbehandling så kanske du glömt bort den lätta känslan som infinner sig? Men det klart, det är ju skillnad på fotbehandling och fotbehandling… Det här ingår i Salt och Havs variant: först fick jag ett uppmjukande fotbad, därefter pysslade Anette om nagelband och nagelplattor, klippte och filade naglar och filade fotsulor. Just nagelplattorna blev som nya; de är så blankpolerade att de nästan ser lackade ut. Och så en vidunderligt skön massage på det…mmm…helt toppen på alla sätt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier