Victoria Park – boendekoncept med fokus på välbefinnande

Det var länge sedan ni fick någon spa-uppdatering, men imorgon är det dags igen! Jag flyger ner till Malmö över dagen för att se och uppleva det nya livsstilsboendet Victoria Park där de också öppnar ett exklusivt spa med Kanebo- och Comfort Zone-behandlingar. Officiellt öppnar spat på fredag men jag är lovad att redan imorgon få testa en av deras behandlingar.

Victoria Park består av 395 bostadsrätter som ska ha hög standard och ligga vackert belägna vid kalkbrottet i Limhamn. Hela projektet beräknas vara genomfört under 2012, men redan nu ska det alltså finnas delar att se och uppleva.

Efter att ha hört om det länge är jag verkligen nyfiken. Jag gissar att jag kommer undslippa många ”åhhh…”, ”wow…” och ”mmmm…” :-). Konceptet verkar likna de utländska bostadsområdena som ofta är inhängnade och har gemensamma servicefaciliteter, typ amerikanska ”condos” eller som det hette i Brasilien när jag bodde där; ”condominios”.

De gemensamma faciliteterna på cirka 3 500 kvm – som kallas de boendes vardagsrum – består av reception, lounge, barer, biograf, restaurang, vinkällare, bibliotek, en vårdenhet och så spa-avdelningen med gym och pooler både ute och inne.

Efter vad jag läst är grundarnas vision att spat ska bli ett av de främsta i Sverige. Och det vill ju inte säga lite! I fokus står miljö, känsla och upplevelse. Bland faciliteterna ska det finnas kristallbastu, ångbastu och en traditionell bastu, en is-fontän för att kyla av sig och en solhimmel som ger både värme och solbränna. Poolområdet utomhus ska ha touch av en resortanläggning vid Medelhavet. Den som vill motionssimma ska kunna göra det i lap-poolen och efteråt koppla av, kanske runt det romerska badet eller i det anslutande caféet, där braskaminen tänds under kyliga vinterkvällar.

Vi får väl se hur mycket av allt detta de hunnit få ihop, men jag ska som sagt i alla fall kunna testa en av deras behandlingar! Och som vanligt kommer checklistan vara de 10 spabudorden :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier