Utsikten från en av penthouse-lgh, poolen i fullt solljus och handdukslogga!

Så var jag tillbaka i Stockholm igen! Flög tidigt imorse ner till Malmö där jag spenderat dagen på Victoria Park, ätit brunch, gått rundvisning och testat en behandling i deras spa – som jag nu tänkte berätta mer om.

Boende på Victoria Park (en anläggning med nybyggda, exklusiva bostadsrätter) har fri tillgång till spat. Förstår ni vilken dröm?!? Att direkt från sin lägenhet kunna hasa ner i ett par sköna tofflor och in på ett spa där man dessutom är igenkänd och känner sig som hemma, utan att det kostar extra…(behandlingar får man betala för förstås). Övriga, det vill säga utomstående som kommer på dagsbesök, får betala 295 kr på vardagar och 395 kr på helger. För det får man tillgång till skåp och lån av handduk, badrock och tofflor, samt använda spafaciliteterna.

Efter själva spareceptionen kommer man in i en slags spabar med fräscha energihöjare av olika slag till försäljning. Längs en mittvägg brinner gaslågor – i alla fall nu vintertid – som bidrar till stämningen och här finns också hyllor med exklusiva produkter, som jag antar är till försäljning. Märken de arbetar med är bland annat OPI, Comfort Zone och Kanebo. Jag såg att de hade läckra Voluspa också men det var nog mest till försäljning.

Från den här café-/loungedelen ser man ut över inomhuspoolen och har också access till gymmet samt omklädningsrummen. En trappa ner ligger behandlingsrummen, lite avskilt vilket är klokt, och med väntstolar utanför. I varje stol ligger vackra, orientaliskt broderade kuddar i sprakande färger.

Omklädningsrummen samt själva bad-/bastuavdelningen är kaklat i ljust beige (inte helt olikt mitt eget badrum faktiskt, minus den där långa poolen då förstås med generösa trappsteg i ljusblått och guld… :-)). En långsidan på lokalen bjuder in dagsljuset genom stora fönster mot det som kommer bli utomhuspool och solterrass framåt sommaren och i övrigt är miljön lätt kryddad med asiatiska inslag i svart, guldmålat trä, såsom väggdekorationer, boxar och ett bord med frukt och vatten.

Längst bort bakom poolens bortre kortsida ligger isfontänen, kristallbastun och ångbastun (den klassiska torrbastun hittar man i damernas respektive herrarnas omklädningsrum). Runt om poolen finns generöst med vita vilsängar att sträcka ut sig på.

Efter mat, dryck och en snabbtitt på det fina spat var det dags för min behandling; Shirabe, en intensivbehandling av ansiktet från Kanebo inriktad på anti-age med syftet att förbättra syresättningen och blodcirkulationen. Och SOM jag behövde det! Min hy var blek, glåmig, torr – ja vintertrist rent ut sagt! Men det var före. Min skickliga terapeut fick verkligen liv i den… 🙂

Efter dubbel rengöring; först med olja för att få bort make up, sen en lite djupare rengöring med någon silkeslen mjölk (faktum är att ALLA produkter i Sensai-serien hos Kanebo innehåller extrakt av silke) var det dags för massage en masse. Största delen av behandlingen bestod nämligen av gudomligt skön och avkopplande massage av ansikte och händer. Jag flöt bort fullständigt, och jag kunde faktiskt känna hur min lilla bebis i magen gjorde likadant :-). Inte minsta lilla spark och den hårda kulan liksom bara flöt ut… så det var dubbelnjutning kan man säga!

ps. För visst måste oxytocin, precis som adrenalin, påverka ett foster? Det tror i alla fall jag. En välmående mamma måste ju utsöndra måbra-känslor även till fostret, precis som det kan känna av om man är stressad. Så, mer av njutbara behandlingar till alla havande så blir vår kommande generation en riktigt harmonisk sådan!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier