Hotellet har flera huskroppar men från vår svit trycker jag bara på 2:an i hissen för att komma till Decléor Aroma Spa. Dörren går upp och jag möts genast av en snygg skylt som berättar var jag är. När jag kliver ut är det i den vita, fräscha värld som Decléors Aroma Spa bjuder in sina besökare till!

Spareceptionen är samtidigt shop och upplevelseplats. Här kan man boka behandlingar, testa och köpa produkter och bli sminkad med ID Bare Minerals (superbra foundation och make up i puderform bestående av krossade bergsmineraler). Alla som tar en behandling där något ansiktsmoment ingår får en lätt make up efteråt med de suveräna ID-produkterna.
Jag har två behandlingar inbokade, två som inte går att få någon annanstans! Är det något jag gillar så är det exklusivitet, rätt tänkt av Strömstad! Den första är en 30-minuters ansiktsbehandling kallad Aroma Radiance, därefter den 50-minuter långa kroppsbehandlingen Sunset, en reparerande after-sun-behandling, perfekt såhär i slutet av sommaren.

Det var länge sedan jag fick en Decléor-behandling så det är verkligen på tiden. Jag har nästan glömt bort hur underbara dofterna är, man kan inte värja sig! Dofter är så direkta, och särskilt de aromatiska baserade på växtessenser går direkt in till våra innersta känslocentrum. Jag kan inte annat än kapitulera totalt, när sedan produkterna börjar verka på huden kan jag riktigt känna effekten av de små molekylerna som tränger ner och arbetar på att göra sitt bästa med att aktivera och balansera…

Efteråt mår jag så gott! Teknikmässigt fanns inte mycket mer att önska. Dermarome som har agenturen för märket är mästare på utbildning så terapeuterna lär vara drillade in i minsta detalj! Fast utan den där lite kyliga säljattityden som man kan stöta på hos exempelvis Steiner-utbildad personal. Möjligtvis kändes det något stressat att pressa in en ryggmassage före ansiktsbehandlingen (deras Radiance är på 30-minuter och består av rengöring, massage och avslutande dagkräm) men visst är det samtidigt lyxigt och effektivt för avkopplingen att börja med en massage innan huvudmomenten tar vid.

Faktum är att man alltid får en ryggmassage före Decléors behandlingar (förutom vid de tre som kallas Aroma Solutions). Tanken är att man ska komma ner i varv först vilket är ett jättebra tänk. Totalt består Strömstads Aroma spameny nu av 30-talet behandlingar plus sådant som manikyr, pedikyr, vaxning samt färgning av fransar och bryn.

Mellan behandlingarna blev jag ledd till deras Silent Room som är jättemysigt; ganska nersläckt så att man kan koppla av när man är halvsovandes och avslappnad efter en behandling 😉 och så får man ligga och titta på fiskar som simmar omkring i två akvarier. Jag gillar verkligen det där med fiskarna; det är väldigt meditativt att bara följa en färgglad fisk som mjukt fladdrade med fenorna och flöt omkring i vattnet…

När det var dags för min kroppsbehandling Sunset fick jag en ny terapeut. Hon presenterade sig med ett varmt leende och bad mig följa med. Som en olydig hund smet jag dock iväg än hit än dit när jag anade spännande rum eller hörnor; det är så fint även ”bakom kulisserna” med små belysta hyllor, väggdekorationer och så shiatsurummet med stenlagda kanter och japanska rispappersdörrar.

Sunset är på 50 minuter och kombinerar, som många av Decléors behandlingar, både effekt och avkoppling. Vården är i form av olika produkter som ska lindra eventuell röd hy och motverka solskador som fjällning, minskad elasticitet och torrhet. Dessutom berättade terapeuten att produkterna stimulerar pigmentproduktionen för att förlänga solbrännan. Den avkopplande delen kommer dels automatiskt i och med de återigen härliga dofterna, helt naturliga och baserade på eteriska oljor, dels av den ingående massagen. I behandlingen används Decléor Tan activator serum och Soothing after-sun
cream i ansiktet, och Tan activator serum, Soothing after-sun milk och Energising gel till kroppen. Jag försvann snart bort i ett drömlikt tillstånd där jag mådde väldigt bra! 🙂

Jag vill säga några ord om badavdelningen också där man under mitt besök hade öppnat upp en VIP-avdelning eftersom den inte var uthyrd för tillfället; här finns varm källa, jacuzzi, biosauna, fotbad samt dusch. Strömstads badavdelning hör för övrigt till de proffsigare i sitt slag. Det är inte en rofylld oas på samma sätt som Art Garden Spa men har mycket mer att erbjuda av varma och våta upplevelser än till exempel Bokenäs.

Strömstad har lyckats skapa ett slags bra mellanting som funkar för alla, oavsett om man vill koppla av (då söker man sig kanske till den milda värmen i ångbastun eller deras tepidarium) plaska och busa (barn är tillåtna året om mellan 9-11), få en intensiv upplevelse (simma ett par längder i den stora poolen, kör ett vattengympapass och avsluta med att sitta i den 90-gradiga bastun tills svetten sprutar!).

Det mest imponerande är att det INTE KOSTAR EN KRONA EXTRA för hotellgäster. Visserligen är de inte ensamma om detta, det finns många spahotell som inte begär spaentré av sina boende gäster, men jag vet också flera fall där man – om man inte bokat ett spapaket – får betala allt mellan 195-595 kr bara för att kliva över tröskeln till spat. Är det dock fritt är det förstås ett enormt mervärde för gästerna, ta bara en familj på fyra – hur mycket sparar de inte in på det?!

Min enda kritik är att den fantastiska utsikten tyvärr har baksidan att man dagtid får ett gråaktigt konstigt ljus inne i spat som inte är särskilt mysigt. Inredningen kan också kännas lite kal och naken. Samtidigt är det ju ett relativt nytt spa med faciliteter som gott räcker till. Och det känns väldigt lyxigt att allt är fritt för gästen att nyttja (dessutom är öppettiderna generösa från morgon till kväll). Här finns torrbastur, tepidarium, ångbastu och biosauna. Förutom den stora 30-gradiga poolen finns jacuzzi både ute och inne, kneipp plus varm källa. Isfontän för den som vill skrubba sig med is (jättebra för ökad cirkulation) samt upplevelseduschar att svalka av sig i. Och har man inte fantasi nog att kombinera vatten och värme har de pedagogiska informationsblad med tips på lilla respektive stora basturundan – de är toppenbra.

Strömstad är verkligen en resort med det mesta. Det är stort men ändå verkar allt fungera så smidigt. Här krockar inte heller konferenskänslan med den privata. Man ser grupperna men störs inte alls. Det finns dessutom en fin golfbana inpå knuten som jag testat vid ett tidigare besök. Allt känns bra upplagt och här finns verkligen ett flow…(ja det gamla namnet på spat var ju inte så dumt hehe). Sådant kan bara komma av personal som kan det här med teamwork, från management till städ.

2 thoughts on “Test av Decléor Aroma Spa Strömstad

 1. Nu har du faktiskt fel! Det finns många spa i Sverige som inte tar betalt för entré till spa. Jag och min familj har varit flera gånger på Hotel Tylösand och inte betalat en krona för deras fantastiska spa. Kosta Boda Art HOtell tog inte heller extra och om jag minns rätt ingick det även på Hotell Skansen i Båstad. Vi bokar inte spapaket utan Logi & frukost och det har aldrig varit problem på de ställena i alla fall. /Jonas med fru och två barn

  1. Hej Jonas och tack för din kommentar!

   Först och främst blir jag så glad att få en kommentar av en man, eftersom många påstår att dete mest är kvinnor som går på spa. Men jag blir också glad för att du och din familj är idoga spabesökare 🙂

   Självklart har du också rätt i att det finns många andra spahotell som inte heller tar betalt av sina boende gäster för att träda in i deras spa. Lustigt nog har jag de senaste dagarna gått och grunnat på just detta och tänkt att jag skulle skriva en förtydligande om det igen.

   Faktum är att jag också har skrivit ett inlägg om det förut då jag ställde upp en hel tabell med fakta om prissättningen på olika hotell. Saker förändras ju dock så jag vet inte om den stämmer exakt längre.

   I alla fall – rätt ska vara rätt så jag går genast in i mitt inlägg och ändrar. Det stämmer i och för sig det jag skrev att jag vet flera som tar betalt, men du har rätt i att de flesta nog INTE gör det.

   Så tack för din uppmärksamhet och delat spaintresse!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier