Decléor har öppnat Flagship Spa i Strömstad

Det sista spahotellet vi besökte innan vi bilade tillbaka hem till Stockholm igen i förrgår, var Quality Spa & Resort Strömstad. Jag har varit där flera gånger, men nu var det ett tag sedan så det var intressant att vara tillbaka. Små förändringar har tillkommit på flera ställen, men största nyheten var att deras spa bytt namn och profil, från Flow Saltwater Spa till Decléor Aroma Spa Strömstad.

Jag har skrivit många gånger om Strömstad Spa (jag kallar det så lite förenklat nu när ni vet vilket jag menar). Jag har tidigare kategoriserat det som ett ”high tech spa” eller ”party spa”. Hotellets VD Lars Öberg har ju nämligen helt rätt när han säger ”vi är inget spa man åker till för att komma ner i varv och finna sig själv”. Hit åker man för att ge både kropp och själ en härlig semesterupplevelse: bad och bastu, god mat, träning i gymmet eller en skön stavgångspromenad i naturen, och så kanske lite barhäng med en drink eller två! Nu måste man ju inte ha alkohol i glaset men deras bar är väldigt centralt placerad och stämningen är bra så jag förstår att många tjej- och kompisgäng dras hit för att avsluta en skön dag i spat med lite ”nattsudd” 😉

Spa & Resort Strömstad öppnade i mars 2007. Inredningen är fräsch och trendig. Utifrån skulle man kunna tro att det är en fabrik, eller kanske kontor. Lite elakt skulle man kunna säga att det metallblänkande skalet för tankarna till en gigantisk konservburk! Men vilken konservburk sen – jag skulle gärna mumsa på det här innehållet varje dag ;-).

Inuti finns en härlig cocktail av smakfulla intryck; glassiga pastellfärgade korridorer, dovare toner och snirkliga krusiduller på väggarna i deras ABC-restaurang (A står för Asien, B för Bohuslän och C för Californien), och så inte minst den vita världen i deras nya AromaSpa…

I maj fick jag en inbjudan hit, till Nordens första Decléor Aroma Spa Flagship. Jag kunde inte åka på invigningen men såhär i efterhand var det kanske lika bra; nu fick jag full attention, hjälp och kunde testa och titta i lugn och ro. Hela spareceptionen omgjord, menyn är utbytt och dessutom har de hela Decléors produktsortiment. För den som gillar Decléor är detta alltså ett 7th Heaven, för er andra…förvänta er att bli frälsta!

Lika frälsta blev vi av maten; vi hann testa av en hel del vilket är bra så att man kan vara säker på att man inte bara hade ”tur” med den där enda varmrätten. Nu kan jag tryggt och säkert påstå att jo, man äter riktigt bra på Spa & Resort Strömstad! Att deras generösa räkmacka fått utmärkelse kan jag förstå; den är fräsch, enorm och nytänkande med sin saffransaioli och pepparrotscrème. Både frukost- och lunchbuffén har allt man kan önska plus att det är väldigt praktiskt och gästvänligt; de små öarna med mat, dryck och så tillgång till en micro som får alla barnfamiljer att tacka och jubla :-). Mycket är ekologiskt, det nyttiga finns där (som gryn framställda vid micron till frukost för den som vill göra egen gröt) men även ”smarr” som bullar och croissanter!

Till middagen satsade vi på en 3-rätters. Av det vi åt var torskcarpacchion med kapris, rödbetshack, citron och örter bästa förrätten liksom oxfilémedaljongerna med potatis- och grönsakspytt, wasabi och chilicrème plus vitlökssmör till varmrätt. Många goda smaker som visar att de verkligen tänkt in sitt namn i rätterna (ABC- se ovan). Till efterrätten när min pecannöts- och kolapaj med hallongrädde kom in ackompanjerad av färska bär, kunde det inte hjälpas hur mätt jag var! Det slank ner helt utan problem :-); kan varmt rekommenderas.

Men hur var det då när vi först anlände och checkade in? Åh, ni har fått ett bra rum sa receptionisten drömskt när hon kollade upp vår bokning och gav nyckeln. Är inte alla era rum bra svarade jag, för det är de: stora och fräscha (inte för att jag bott i alla så klart men jag har fått olika rum varje gång och inredningen är ju densamma).

Hädanefter vill jag dock inte ha något annat rum! Rum 2518 visade sig vara en läcker svit med balkong och fri sikt åt flera håll! När vi öppnade dörren möttes vi av ett jättestort vardagsrum med kök och enorma fönster ut mot vattnet och hamnen, ahhhh…! Möblerna var snygga och inbjudande, i badrummet fanns badkar som Isac senare fick plaska i, sovrummet var vilsamt och sängarna sköna. Allt var upplagt och bäddat för njutning! Läs mer i nästa inlägg om de behandlingar jag testade och vad jag tycker om deras spa.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier