Idag har varit en riktigt bra dag. Solen har varit generös och jag och sambon letade oss ända ut på Bjärehalvöns spets där sommarmysiga Torekov ligger. Målet för utflykten var Torekov Hotell och deras spa där menyn bjuder på två nyheter; Antioxidant och Regndroppsmassage. Dagens test föll på Antioxidant som utvecklats av en av Torekov Hotells terapeuter tillsammans med den kända författaren och hälsoförespråkaren Sanna Ehdin.

Innan det var dags för behandlingen hann jag njuta lite i ångbastun och den heta källan (det gör alltid gott att värma kropp och muskler före). Därefter blev jag upphämtad från deras fina relaxavdelning och fick följa med till ett behandlingsrum.

Antioxidant går ut på att kroppen skrubbas med bärpulver av havtorn, nypon, tranbär, svartvinbär och blåbär som mixats med olja. Skrubben passade mig perfekt eftersom den var snäll mot huden och jag inte gillar för grova skrubbar (tycker de oftast gör ont). Kroppen packades sedan in så att skrubben fick ligga på och verka medan terapeuten skrubbade ansiktet också på samma sätt. Därefter tvättades ansiktsskrubben av och en skön olja smordes på i långsamma mjuka tag innan jag fick duscha av kroppsskrubben. Slutligen smordes hela kroppen in med samma olja som jag fått i ansiktet.

Jag är alltid glad åt att få prova nya behandlingar och vetskapen om att cirka 70 procent av godsakerna (en mängd olika vitaminer, omega-fetter m.m.) går in och gör nytta i huden (antioxidanter motverkar de negativa effekterna av fria radikaler som bland annat framkallas av sol, stress och föroreningar) fick det förstås att kännas extra bra, men när det gällde själva känslan och upplevelsen var jag tyvärr inte så imponerad av behandlingen som jag hade hoppats…

Så när jag fick frågan höll jag förstås inte tyst utan Torekov Hotells proffsiga spachef Ulrika (som jag för övrigt åt en fabulöst läcker lunch tillsammans med) fick mitt recept på ökad wow-faktor 🙂 : bättre handduksteknik, lite omkastad ordning på vissa moment och förslaget att eventuellt lägga till en fot- eller skalpmassage istället för att bli lämnad ensam i den kvart bärmixen skulle verka. Det här har jag dock förstått är högst individuellt; en del gillar tydligen att bli lämnade ifred för en stunds njutning på egen hand medan jag personligen vill ha maximalt omhändertagande när jag väl är inne i behandlingsrummet (kommentera gärna här nedan vad just Du föredrar?).

Lite övrigt positivt skvaller jag kan dela med mig av är att Torekov Hotell nyligen bytt behandlingsmärke från italienska Comfort Zone till att numera använda svenska Dermanord som har hög ambitionsnivå på att vara miljövänliga och ekologiska. För att beskriva produkterna ska jag dra en parallell till min sambo som njuter av och skriver om cognac. Han menar att ju fulare flaska desto bättre innehåll! Och snygga flaskor har de inte… 🙂

Även Torekov Hotell har hög ambitionsnivå i allt de gör och serverar kunden. Både när det gäller mat, spa, produktinnehåll och övrig upplevelse. Det ska gärna vara lokalproducerat, ekologiskt, rent och äkta. Plus för att de tar ansvar och orkar stå emot starka vindar som ofta drar åt ett annat håll, samt att de har ambition att arbeta med spakänsla rakt igenom hela hotellet. Bara som ett exempel jag tidigare tagit upp här på bloggen; de ställer stora förpackningar med Dermanords schampo och balsam på alla rum, inte bara i sviterna. Och det är mer än vad man kan säga om alla spahotell.

Nu ska jag läsa nya boken Sannas matbok för den självläkande människan som de just nu har till försäljning på Torekov Hotell.

One thought on “Spanytt på Torekov Hotell

  1. Jag och min man va och besökte Torekov Hotel från den 23 – 24 juli, så det var ju nästan samtidigt. Jag blev också imponerad över helhetstänket att även ha Dermanods produkter på badrummet. Det är bra tänk och visar att dom har ett gediget intresse i vad dom gör.
    Nej! Jag tycker inte själv om att lämnas ensam under behandling, betalr jag dyra pengar vill jag ha full service. En handmassage eller så är perfekt att få medan en kroppsinpackning verkar.
    Jag provade en kroplotion från Tromborgs som dom säljer på Torekov Hotel och wow vilekn doft och vad mjuk jag blev.

    Kul blogg du har! Lägger den på favoriter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier