Idag blev jag intervjuad av tidningen Restauratören, Sveriges största nyhetstidning om hotell och restaurang. De ville veta det mesta om mina åsikter om spa. En del fick de veta i alla fall 🙂 och resultatet kommer i en artikel inom en inte alltför avlägsen framtid gissar jag.

Faktum är att jag själv har funderat en hel del om både spa och trender på området på sistone. Men jag har inte funderat klart än. Personligen känner jag (och jag hoppas jag inte får sota för att jag säger det här) en viss leda…och stagnation. Inte så att jag tycker att det alltid måste gå snabbt fram, jag tror den här ledan jag känner är bra. Men helt ärligt, jag kan inte säga vart jag vore lockad att åka just nu. Så jag fortsätter att fundera, och när jag har ett svar lovar jag att dela med mig.

Kvällen ägnade jag åt lite rekreation på hemmaplan. Först stängde jag in mig i sovrummet med min Iphone. Medan de lugnande tonerna från Deva Premal fyllde rummet rullade jag ut min Agoy-matta och satte mig att meditera. Den vanliga rastlösheten lyste med sin frånvaro och jag satt läääänge. Det var så skönt. Sen fortsatte jag med yogaandningsövningar innan jag satte igång med själva rörelserna.

För att underlätta graviditeten och stärka bäcken och andra svaga punkter gör jag särskild gravidyoga enligt en bok av Estela Mathlein jag lånat på Biblioteket. Den är toppen. Pedagogisk och tydlig.

När jag var klar någon timme senare fortsatte jag till badrummet där jag tappade upp ett lavendeldoftande fotbad. Medan mina fötter fick sig en skön badstund smaskade jag på ett äpple och drack vatten. Jag vet, det låter präktigt men den här stunden var precis vad jag behövde ikväll.

Mitt hemmaspa fortsatte in i duschen med efterföljande pedikyr, manikyr, hårpyssel och särskilda krämer för fötter (fet och vårdande), benen (för cirkulationen), låren (mot att de ska ”sagga ihop”), armar och överkropp (fuktgivande med mild god doft). För ansiktet har jag en alldeles särskild kur just nu men det ska jag återkomma till en annan gång :-).

Nu känner jag mig härligt redo att möta resten av veckan och dagen imorgon – som kommer börja kl 8.16 med att min kryssningsbok ska recenseras i tv (Gomorron Sverige)! Hoppas jag kan sova inatt…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier