Alla hjärtans dag, speciell eller en dag bland andra?

Alla hjärtans dag. Det borde väl betyda ALLAS dag? För alla har ju ett hjärta. Att det bara skulle vara en dag bara för dem som är kära eller har någon att vara kär i går jag inte med på, det vore ju diskriminering!

Det finns fler argument mot denna dag. Motståndarna tycker det är ett kommersiellt jippo à la USA där vi hetsas att spendera dyra slantar på presenter, praliner och rosor – annars är vi snåla, usla och inga älskande människor. Man kan också säga att kärlek är väl något som vi borde slösa med varje dag och inte bara en dag på året.

Hur som helst, vad man än tycker, är det ju inte fel att säga ett extra vänligt ord såväl till vänner som okända, bjuda på ett varmt leende, kanske erbjuda sig att gå ut med soporna, laga middagen eller varför inte ge en liten fot- eller axelmassage till sin kära? Och vill man göra det ”på lokal” (läs spa!) så är det ju upp till var och en… 🙂

Gulligt var det i alla fall när jag för ett par dagar sedan fick en förfrågan från en kille som ville överraska sin dejt med något trevligt i spa-väg på Alla Hjärtans Dag, vart skulle de gå?! Först drog jag de tips och Alla hjärtans dag-erbjudanden jag kände till (flera av dem var inte mycket till ”erbjudande”, om man nu inte tycker att 1200 kr/person, visserligen för 80 min pyssel, är ett fynd…). Sen tipsade jag om den thailändska salongen Sabai Sabai Spa på Östermalm här i Stockholm, där de har proffsiga thailändska massageterapeuter som utför olika behandlingar i skönt kitschig och färgsprakande miljö. Eftersom krogen Sabai Sabai ligger tvärs över gatan är det inte heller svårt att bygga på konceptet…

Sagt och gjort. Killens lyckliga dejt kommer idag bli bortskämd med följande lyxiga kärleksförklaring:

*Fotspa för två på Sabai Sabai Spa
*Middag på Sabai Sabai
*Dessertbord på Cloud Nine

Skulle inte förvåna mig ifall han ger henne rosor också, han verkar vara en sann gentleman! Och så sa han att ”det inte var så allvarligt” dem emellan. Nänä, det tror jag vad jag vill om! 🙂 Sådan uppvaktning ger man väl bara den som man tycker riktigt mycket om! Glad blev jag i alla fall både av hans fina omtanke gentemot sin dejt, och att jag kunde vara till hjälp. Själv ska jag börja med att skämma bort min egen älskling med att inte väcka honom utan låta honom sova läääänge :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier