Stockholms bästa spa för en romantisk Alla Hjärtans dag

10 dagar kvar till Alla Hjärtans Dag. Lite i senaste rycket att lista tips, det ska medges! Inte minst för att många spaanläggningar faktiskt redan är fullbokade till den 14 februari, Alla Hjärtans Dag.  

Jag funderade på frågan tidigt, vilka spa jag skulle rekommendera. Jag fastnade eftersom hela grejen känns märklig för mig…att på en så laddad dag (romantiken MÅSTE finnas där, helst på max!) åka till ett spa/spahotell och tassa runt halvnaken bland andra par med lika höga förväntningar. 😉

Det kan ju bli magiskt. Men också inte. Romantiken ska väl helst flöda fler dagar än en på året. Mitt förslag är att det går lika bra att åka en annan dag. Det kanske till och med blir bättre. Lägg då ställen som exempelvis Ellery Beach House, Sturebadet Marina Tower, The Nest på Downtown Camper och Nordic Spa & Fitness på Grand Hôtel på minnet (de sistnämnda har en mycket exklusiv spasvit att hyra för enskilt bruk med bastu, bad och behandlingsmöjligheter – och utsikt över slottet!).

Varm utomhuspool med färgat ljus

Nåja, jag har lyckats hittat några spahotell med plats kvar helgen 13-14 februari (Alla Hjärtans dag infaller på en söndag). De flesta vill säkert åka lördag till söndag, det inser jag, men kanske kan man också tänka sig att åka fredag till lördag? Då är exempelvis Skepparholmen Nacka ett tips.

Skepparholmen ligger ett stenkast från Yasuragi men har hamnat i skymundan av sin mer kända spasyster. Skepparholmen passar alla retro-fans då det ligger i en tidigare konferensbyggnad från 60-talet. Spat är nytt och fräscht liksom rummen, och utsikten över havet magnifik.

Den stora, uppvärmda utomhuspoolen som lyses upp av färgat ljus kvällstid känns också helrätt såhär i coronatider. Bastun är också rejält tilltagen och antalet gäster hålls nere. Ja just det, nämnde jag att hotellet är covid-clean-certifierat? Här finns det spapaket kvar att boka, även Alla Hjärtans Dag-paket, om man kan tänka sig att anlända på fredagen.

Het eldrelax i laddad pool club

Kan man tänka sig att åka en liten bit till, till Västerås, så finns fortfarande ett fåtal rum kvar på Steam Hotel. Hotellet har en riktigt skön ”buzz” och vibe, precis som alla hotell i Ess Groups växande koncern.

Steam Hotel har en laddad energi från början till slut!

Här börjar pirret redan i entrén till det gamla ångverket och stegras sedan hela vägen upp till Voltage Lounge Pool Club. Är det inte hett nog för er vid brasan i deras Eldrelax så testa den stora bastun. Svalka sedan av heta känslor i utomhuspoolen med utsikt!

Restaurangen är fullbokad har jag fått veta men det går att beställa enklare rätter i baren till deras Pool Club. Jag har testat och kan intyga att det smakade mycket bra!

Vedeldad badtunna med champagne

Royal Park är mitt tredje tips. Deras Health Club med pool och bastu är tyvärr stängd efter regler från Hälsomyndigheterna, men som ni kanske sett har vi redan uppmärksammat deras badtunnor (de har tre) som ser väldigt mysiga ut!

Badtunnorna hyr man per timme och det går att komplettera med snacks, champagne, övernattning etc. Choklad och blommor kan man också beställa till rummet för extra romantisk inramning!

Så där har ni i alla fall tre tips att hugga på! Men gör det snabbt är mitt råd. Rummen lär inte finnas kvar länge till.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier