Massagens dag, och minnen av ouzo!

Massagens dag! Passande nog är det också blå-gula färger på denna bild av ouzoterapi.
Massagens dag! Passande nog är det också blå-gula färger på denna bild av ouzoterapi.

Idag är det massagens dag! Tänk vilket fantastiskt tema på en dag, en terapiform som leder till så mycket gott för kropp och själ. Massage löser inte bara upp och lindrar spänningar och smärta i muskler, rätt utförd (vilket kan vara väldigt individuellt) ger det även stor njutning och avkoppling.

Massagen har alltid stått i fokus för det jag har skrivit. En väl utförd massage tar mig till en plats jag inte når på så många andra sätt. En plats där kropp och sinne flyter samman, men också bort, och där jag når en djup inre kärna av mig själv som både vet mer och bättre, och är fylld av kärlek och ro.

I den här djupa avslappningen når jag också en kreativ källa. Det är som att öppna locket till en godisburk av idéer som bara strömmar, men också mycket mer…insikter och en särskild känslighet. Allt har jag massagen, och er fantastiska terapeuter som utför den, att tacka för! TACK!

_MG_8649_1
Spamanager Evaggelia och terapeuten Martina. Foto: Heidi Rovén.

Med det sagt vill jag också berätta om en spännande och högst ovanlig massage jag prövade för snart ganska exakt ett år sedan, i Grekland. Jag var på inspirationsresa med Apollo och besökte deras fina anläggning Mythos Beach Resort på Rhodos. Här finns också Aqua Spa, en behandlingsavdelning där jag prövade en väldigt grekisk form av massage, nämligen Ouzo therapy!

Först masserades ryggen, läääänge, lääänge, vilket var helt underbart. Terapeuten knådade omsorgsfullt mina muskelknutar och stämde av, precis som sig bör, om trycket var rätt. Hon höll faktiskt på så länge att jag till slut blev tvungen att fråga om benen inte ingick 🙂 . Jodå, den delen kom också…

På överarmarna gjorde det lite ont, jag hade ju varit med på hotellets cirkelträning nere vid havet 🙂 . Till sist gick hon igenom benen och sätet. När det väl blev dags att vända sig fick behandlingen en extra dimension, det var nämligen först då jag blev översköljd av den karaktäristiska ouzo-doften! Jag kan förstå att det låter konstigt men ouzo doftar mycket fräsch med sina örtiga lakritsnoter. Jag fullkomligt älskade det!

Efter att terapeuten gått igenom hela min baksida, framsida och även ansikte och skalp var jag som marinerad i ouzo! Nu var det ju inte ren ouzo hon masserade mig i utan ett massagebalsam med ouzo-olja framställd av samma örter och ingredienser som ger doften.

ouzomat
Apollos Mythos beach Resort är en underbar anläggning med hög standard på såväl poolområden som mat. Foto: Heidi Rovén.

Det roliga var att jag tidigare på dagen hade smuttat på en ouzo, ”bara för att”, och på kvällen åt en pestobakad lax med ratatouille och ouzosås! Med andra ord blev min ouzoterapi fullkomligen komplett, och jag mådde mycket bra och kan varmt rekommendera Aqua Spa om du skulle råka åka till Mythos Beach eller stöta på någon annan av deras filialer. Det finns ett dussin Aqua Spa i Grekland och på Cypern.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier