Så var jag äntligen här, på Strömstad Spahotell! Tog tåget från Stockholms central 08.10 imorse, hamnade i en tom vagn sånär som på fyra supertrevliga tjejer, som också skulle på spakonferensen! Festligt. Så, jag hade tänkt jobba, men det blev mest spasnack :-). Resan gick fort i alla fall.

Från Göteborg tog vi buss den sista biten vilket tog drygt två timmar, kunde varit segt men även den sträckan gick snabbt; jag sov mest. Och efter en kort taxifärd den sista biten och jag hade checkat in så bytte jag snabbt som ögat om till spabadrocken – här skulle badas och bastas!

Till kundens hjälp har Strömstad spa tagit fram ett litet häfte med två badritualer. Jag gav mig i kast med den stora på 75 minuter. Fotbad, finsk torrbastu på 90 grader, upplevelsedusch på tre sätt, ångbastu, kroppsskrubb med is, tecaldarium (ljummet rum på 45 grader för avslappning), kneippbad, bad i saltvattenpoolen med jetstrålemassage, jacuzzidopp, dusch och avslutande vila.

Utöver min badresearch (som var en bra och framförallt välbehövlig avkoppling efter resdagen) lyssnade jag på ett skönt föredrag med den kände kocken Markus Aujalay (skrattade högt, han var så himla kul och cool!). Publiken ville ha trygga svart-på-vitt-svar men Markus levererade Verkligheten. (Ungefär som jag kommer att göra imorgon, hihi…) I alla fall som han ser den; och där fanns inget raw food-tänk, gi eller annat särskilt trendtänk – nej, maten ska vara naturlig, enkel, avskalad och ren tycker Markus. Och utvald. Skippa jättebufféen var hans råd.

Underbart att vara här i alla fall; hela hotellet är fyllt av härliga, spännande personer – från terapeuter, spachefer, restaurangpersonal, utbildare, produktrepresentanter och utställare till VD:ar på alla spahotell som är med i den organiserande föreningen…och alla sysslar med det absolut roligaste jag vet; SPA! 🙂

God natt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier