Nu är det bara några timmar kvar av årets version av Spadagarna. Tråkigt förstås, men som alltid har det varit mycket givande! Igår lyssnade jag bland annat på ett marknadsseminarium med VisitSweden, nyhetsuppdatering om Svenska Spahotell, en presentation av Dermarome och fick också en kreativitetskick av författaren, föreläsaren och kreativitetsgurun Teo Härén.

Föreningen har fått nio nya medlemmar under året; Orbaden, Water Lounge, Sätra Brunn, St Jörgen Park, Sjögården, Torekov Hotell, Mösseberg samt Stenungsbaden Yacht club och Vann. Det blir till att ligga i nu de kommande månaderna för att hinna ikapp med mina besök känner jag! 🙂

Dermarome avslöjade intressanta fakta från en undersökning de gjort, som att 52 procent av tillfrågade kvinnor i Sverige aldrig hade varit på spa! (Vad gör de DÅ? Visste inte att man kunde leeva utan spa ;-))

Och Teo ställde allt på ända genom att provocera oss med att tänka nytt och tvärtom för att få nya överraskande resultat. Mycket tänkvärt, och som grädde på moset fick jag hans idébok som jag ska sluka med hull och hår. Inte för att jag brukar ha idétorka direkt men jag är övertygad om att jag kommer lära mig ännu mer efter att ha läst den.

På eftermiddagen satt jag ju själv med i två paneldebatter där vi diskuterade Framtidens Spa och Medical spa, lika intressant för mig att höra vad de andra talarna hade för åsikter kring detta!

Innan kvällens fantastiska fest igår (som gick i färgskalan rösa-rött och hade indiska tema med allt från stark mat, buddhafigurer, eldslukare och fakirövningar!) så passade jag på att prova några av utställarnas produkter.

*Ansiktet skrubbades med Möllevik facial scrub från Dharmazone (milt peelande och krämig konsistens som inte torkar ut, naturlig och ekologisk),
*Kroppen skrubbades med en splittny produkt från Carita/Haute Beauté; Satin Skin Scrub, en ljusrosa skrubbkräm med brunaktiga korn och lite fruktaktig doft. Efteråt smorde jag in midja och lår med de kompletterande Refining Veil och Cashmere Cream i samma serie som båda ska verka uppstramande. Osäker på innehållet och verksamma ingredienser eftersom jag inte hade kartongarna som produkterna kommer i – där detta brukar framgå.
*Under ögonen la jag två ”patches” från Comfort Zone för att dämpa svullnader, ljusa upp, och minimiera fina linjer. De var lite omaka (som att använda 2 högerskor, den liknande produkten från Nordic Treat har en vänster- och en höger sida som passar bättre) men resultatet var strålande, det blev verkligen skillnad.

Nu imorse har det fortsatt med intressant information om spabesökarens vanor och marknadsföringsfrågor. Det har verkligen varit intressanta dagar, ser redan fram emot nästa år!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier