Sitter hos frissan med laptopen i knät. Utväxten ska färgas. Idag är en sådan där ”hinna-med-allt-det-sista-dag” :-). Visserligen åker vi inte förrän på söndag men imorgon vill jag vara ute och fota och se allt jag inte hunnit på stan.

Ögonfransfix i arla morgonstund.

Min första behandling hade jag kl 9 imorse då jag färgade ögonfransarna. Man måste ju passa på! Här kostar det ca 45 kr, hemma minst 150 kr. Jag är jättenöjd.

Sambon och sonen har också varit hos frissan på hotellet och klippt sig (Isacs allra första frisörbesök, han var såååå duktig och satt alldeles blickstilla och tålmodigt i en hel halvtimme! Han blev så fin!), mormor (min mamma) och sambon har besökt saltkammaren medan jag och Isac var ute och lekte, och när mormor var på vattengympa passade vi på att handla lite yoghurt i en nybyggd matvarutbutik i närheten.

Därefter var det dags för min och sambons dagliga massage och sen hann jag med ett halvtimmesbesök i infrabastun innan jag sprang ner till frissan! PUH ja ni fattar – jag ligger i! Kanske inte låter som en så semesteraktig dag men vi har ju tagit det relativt lugnt hela veckan och nu vill man som sagt suga det sista gottaste ur besöket och ta alla möjligheter i akt. Och det är ju inte bara pengarna, att det är så mycket billigare alltså, det spar ju tid också att passa på att fixa sig när man ändå är här. Hemma ska man kanske ta sig till stan, fixa barnvakt osv. vilket gör allt till ett större projekt.

Jag måste säga något om min massör också, Katrin. Eller hon var egentligen en av de tre massörer jag testat under veckan, jag hade henne i början och nu sista gången. Första gångerna tyckte jag att hon var lite… bister. Hon log inte, sa inget – men hon gjorde ett riktigt bra jobb. Jag ska erkänna att inför allra första massagen tänkte jag ungefär ”jaha nu ska vi se om jag får en hastvariant, hon kanske ser att jag inte betalar extra för massagen utan har ett sådant där superbilligt paketpris där den är inkluderad…” men oavsett om hon kunde se det eller inte så lät hon inte det påverka utförandet i alla fall. Hennes massage var toppen, utförlig och grundlig. Och under veckan har jag helt ändrat mig, nu är hon min favoritmassör som jag kommer be om särskilt att få nästa gång vi kommer hit! Idag började hon till och med prata lite engelska med mig :-).

Grejen här i Estland är att jag tror många kanske är lite blyga eller att det estniska sättet bara är lite annat än vad vi är vana vid hemma. Allt eftersom märkte jag i alla fall hur omtänksam Katrins massage var och jag bara gillade henne mer och mer. Hon går verkligen in för att hitta var spänningarna sitter och arbetar sedan grundligt på dem för sin kunds bästa! Självklart lät jag henne få veta att jag gillade hennes massage och tackade så mycket. Någonstans tyckte jag mig kunna märka att hon blev nöjd över att höra det :-).

Och så infrabastun…en verklig favorit (tillsammans med ångbastun). Jag bara älskar infrabastu! Tyvärr hann jag inte besöka den de första dagarna men sedan mitten av veckan har jag suttit en session varje dag. Rekommendationen är att man ska sitta i 20-30 minuter vilket lär bränna cirka 600 kalorier! Men framför allt renas kroppen under den djupa uppvärmningen av de inre organen och svettningen som kommer igång så att gifter och slaggämnen frigörs. Eftersom jag nyligen genomgått en grundlig detox så känns det förstås som pricken över i:t att få göra denna dunderkur flera gånger på raken! Och huden blir så len, särskilt i ansiktet känner jag det, som om jag peelat mig fast allt jag gjort är att sitta och svettas.

För dig som inte vet, i en infrabastu är värmen mildare men den går djupare, upp till 4 cm ner i huden. Svettningen och uppvärmningen av huden/kroppen börjar därför inte på ytan som i en vanlig het torrbastu utan inifrån, det är därför man kallar det för en detoxkur eftersom kroppen renas inifrån på ett annat sätt.

Och så skrattade jag lite åt mig själv där jag gick i det nästan folktomma spat (det vara bara jag och ett par andra tappra hälsofantaster som var där då vid kl 13 när det just öppnat…), jag kan ju nämligen inte hjälpa att gå omkring och städa och dona! 🙂 Fast jag är lika mycket gäst som alla andra är det samma sak jämt, spa är liksom min ”hemmaarena” så jag måste ta hand om det, oavsett vems det är! Jag stänger bastudörrar som andra glömt öppna på vid gavel, slänger plastmuggar och stänger av kranar som står på, säger till om saker som inte fungerar och trycker av jacuzzibubbel som står på och slösar ström när ingen är i poolen. Haha, jag kan knäcka extra i sommar som spavärdinna om någon behöver hjälp! Sparåd ingår på köpet ;-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier