Fiskpedikyr på Viimsi Tervis Spa i Tallinn

Igår lämnade vi Haapsalu, mycket nöjda efter en hel vecka på Fra Mare med fint väder, många sköna och välgörande behandlingar (tillsammans testade vi inhalation, saltkammare, gyttjeinpackning, massage, töjning, gympa både på land och i poolen, yogastretch med mera).

Till Tallinn tar det bara cirka 1,5 timme drygt och ytterligare nån kvart bort ligger halvön med det lilla samhället Viimsi. Här finns också spahotellet Viimsi Tervis Spa som vi befinner oss på nu. Vi ska bo här i två nätter och upptäcka deras nya familjecenter, eller nytt och nytt – det har funnits i ett par år och förra marknadstjejen tjatade i flera år på mig att komma men det har inte passat i schemat förrän nu. Bättre sent än aldrig, nu är vi nyfikna på att se det!

Igår när vi checkat in och ätit lunch på en väldigt trevlig restaurang inte långt från hotellet, Crocodrillo, fick jag och Kristofer en gemensam fiskpedikyr med efterföljande massage. Här går den under namnet Doctorfish treatment men det är samma Garra Rufa-fiskar som man stöter på hemma som gör jobbet.

Jag har ju gjort det förut men oj vad det kittlar när de små fiskarna suger (ja för det är ju det som de gör, suger, inte biter fär de har ju inga tänder). Hur som helst försöker jag tänka på något annat när det känns lite läskigt i början och efter ett tag vänjer man sig.

Resultatet är helt suveränt, fötterna är mjuka och lena men överallt även där man själv inte hade kommit åt eller inte kunnat fila själv. Vi satt säkert i en dryg halvtimme och fick sedan en i taget en skön fotmassage. Terapeuten, som påstod sig inte vara någon expert, var tvärtemot vad hon själv sa jätteduktig och berättade genom att bara känna på våra fötter precis var våra kroppar var i obalans eller vad vi behövde jobba på för att må bättre. Allt stämde, och jag fick dessutom bra råd och några knep att ta till, så nog var hon lite av en expert alltid! Dessutom rar och mycket trevlig!

Idag vet jag inte än riktigt vad som väntar på programmet. Jag har önskat lite olika behandlingar men vi får se vad det blev :-). Sen ska vi förstås se och testa alla faciliteter i familjecentret också, jag vet att det ska finnas pooler, bastur, isrink, lekcenter för barnen (där föräldrar som vill ta en behandling dessutom kan lämna in barnen gratis) och mycket mer. Utifrån ser hotellet inte mycket ut men ytan för allt detta nya lär vara cirka 2000 kvm. Berättar mer när vi testat!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier